BRATIMLJENJE JE OZVANIČENO: "Zvezda i Olimpijakos - neraskidivo bratstvo koje vezuju pravoslavlje, boje i tradicionalne vrednosti Srba i Grka"

Novosti online

18. 06. 2024. u 14:57

Zvezdine najvatrenije pristalice "delije" i navijači Olimpijakosa "gejt 7" već decenijama grade bratske odnose, a sada su se na to odlučili i sportski kolektivi koji su im u srcima.

БРАТИМЉЕЊЕ ЈЕ ОЗВАНИЧЕНО: Звезда и Олимпијакос - нераскидиво братство које везују православље, боје и традиционалне вредности Срба и Грка

FOTO: FK Crvena zvezda

Sjajni odnosi između Crvene zvezde i Olimpijakosa su danas dobili dodatnu potvrdu, s obzirom na to da je u Medija centru stadiona "Rajko Mitić" potpisan memorandum o saradnji. 

Beogradski i pirejski crveno-beli su ovim ugovorom potvrdili zajedničku viziju, te da se opredeljenja i delatnosti u sportskom smislu u potpunosti podudaraju. Oba kluba žele da nastave dugu tradiciju i uspešnu saradnju na svim poljima, a sve u funkciji opšteg dobra i javnog interesa. "Tu je i neraskidivo bratstvo koje nas povezuje", navode na Marakani.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

 
Svim prisutnim ljudima u Medija centru se obratio predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda, i generalni direktor fudbalskog kluba iz Ljutice Bogdna 1a Zvezdan Terzić. 
 
- Razmišljajući o današnjoj svečanosti, pokušavao sam pronaći prave reči, a da ne budu hvalospevi na račun ova dva sportska društva. Međutim, činjenice su činjenice, ono što je Olimpijakos za Grčku, to je Crvena zvezda za Srbiju. To su dva najuspešnija sportska društva u Grčkoj i Srbiji, koja su u retkom društvu najtrajnijih i najpoznatijih sportskih kolektiva u Evropi i svetu. Vezuju nas pravoslavlje, crveno-bela boja i sve tradicionalne vrednosti naših naroda. Olimpijakos će naredne godine napuniti 100 godina, a Crvena zvezda 80. Dugi niz godina imaju bratske odnose, a da naše prijateljstvo nije slučajno, pokazuje još jedna koincidencija - 29. maj. Na taj datum je Crvena zvezda 1991. godine osvojila Ligu šampiona, a Olimpijakos 2024. godine Ligu konferencije. Posebno bih želeo da čestitam prijateljima na izuzetno uspešnoj sezoni, u kojoj su njihovi klubovi nastupili u pet završnih finala, i na tome što su najtrofejnije sportsko društvo u Evropi u ovom trenutku. Izuzetno nam je zadovoljstvo što će nakon potpisivanja ovog protokola, 16 zajedničkih klubova razmenjivati ideje i iskustva. Sportsko prijateljstvo sportskih društava Crvene zvezde i Olimpijakosa neodvojivo je od prijateljstva naša dva bratska naroda i naših navijača. Mi danas šaljemo zajedničku poruku, kolika je snaga sporta kroz prijateljstvo, ali i da je najlepše otkriće da mogu da rastu odvojeno. Još jednom želim vam dobrodošlicu u Beograd, da se osećate kao kod svoje kuće – izjavio je Terzić.
 
Nakon Terzića, obratio se i predsednik SD Olimpijakos - Mihalis Kunturis. 
 
- Veliko mi je zadovoljstvo i čast što se ovde danas nalazim. Kao što znate, naredna godina je od istorijskog značaja za oba kluba, jer Olimpijakos navršava jedan vek postojanja, dok Zvezda navršava 80 godina duge istorije. Dva kluba su tokom vremena neraskidivo povezana na administrativnom i navijačkom nivou, sa ogromnom bazom navijača, koja ih ujedinjuje i prati na svim utakmicama. Svaki susret između Crvene zvezde i Olimpijakosa predstavlja pravu prijateljsku atmosferu. Naše crveno bele boje, takmičarska dominacija kao i strast predstavljaju elemente naših društava. Želim da vas obavestim da klubovi imaju najveći broj titula u pet glavnih kolektivnih sportova. Istorija svakog sportskog društva je pokazatelj kroz titule. Mi želimo da dodatno ojačamo veze na svim nivoima u narednom periodu. Najavljujemo istorijsko potpisivanje memoranduma o saradnji, koji ima višestruki značaj za Olimpijakos i Crvenu zvezdu. Imamo za cilj još bolju komunikaciju, razmenu mišljenja, zajedničko delovanje koje se neće fokusirati isključivo na sportski segment, a svrha je da postoji humanitarna i društvena dimenzija, sa neophodnom promocijom akcija putem društvenih mreža – rekao je Kunturis.

Bonus video: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, ali kada se čulo "Juriš!" - nisu se dobro proveli

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

TENISKI POTRES: Janik Siner odlučuje da li Novak Đoković igra Vimbldon?