UČIO OD BIVŠEG PARTIZANOVOG TRENERA, SAD PREUZEO BARSU! Ćavi je prošlost, Barselona ima novog trenera! (FOTO/VIDEO)

Filip Milošević

29. 05. 2024. u 14:32

Ćavi je dobio naslednika na "Nou kampu" - FK Barselona ima novog trenera.

УЧИО ОД БИВШЕГ ПАРТИЗАНОВОГ ТРЕНЕРА, САД ПРЕУЗЕО БАРСУ! Ћави је прошлост, Барселона има новог тренера! (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: EPA

Sporazum je potpisan u društvu Barsinog predsednika Đoana Laporte, prvog potpredsednika kluba zaduženog za sportski sektor Rafe Justea i sportskog direktora Andersona Luisa de Souze, poznatijeg kao Deko.

"Šampion je stigao"

Barselona je u kratkom saopštenju za javnost navela sledeće:

"Dovođenjem Hansija Flika za trenera, FK Barselona je izabarala čoveka poznatog po tome da njegove ekipe igraju visoki presing, intenzivan i izazovan stil koji mu je i doneo velike uspehe na klupskom i međunarodnom nivou, a osvojio je maltene sve što može da se osvoji u svetu fudbala.

Rođen u Hajdelbergu, u Nemačkoj, 1965, Flik je počeo trenersku karijeru 1996, kao igrač/trener u FK Viktorija Bamantal. Preuzeo je Hofenhajm 2000, tamo bio pet sezona pre nego što je prešao u Salcburg da bude deo stručnog štaba pod Đovanijem Trapatonijem i Lotarom Mateusom (nemački as, bivši trener Partizana, prim. prev.).

"Šest godina sa Levom

U avgustu 2006, Flik je postao asistent selektora Jirgena Leva u nemačkoj reprezentaciji, posle ostavke Jirgena Klinsmana. Lev i Flik su vodili Nemce kroz period obnove, a onda i finala Evropskog prvenstva 2008.

U 2010. ekipa je stigla do polufinala Mundijala, iste stepenice na EURO 2012, pre nego što je u Brazilu 2014. postala svetski šampion.

Šest trofeja

Posle uspeha na tom turniru, Flik je napustio stručni štab 'manšafta' i postao sportski direktor Fudbalskog saveza Nemačke, pre nego što se vratio u Hofenhajm kao sportski direktor 2017. U leto 2019. stigao je u Bajern kao pomoćnik Nika Kovača.

Bavarski klub je potom otpustio hrvatskog trenera samo nekoliko meseci kasnije i Flik je imenovan za vršioca dužnosti šefa stručnog štaba, a ta odluka je promenila kurs Bajernove istorije. Nakon dobrog starta, izvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige je potvrdio da Flik ostaje na kormilu ekipe do kraja sezone. A on je ostvario 22 pobede u prvih 25 utakmica, premašivši tako rekord Pepa Gvardiole od 21 trijumfa u prvih 25 mečeva.

Sezona je završena istorijskim trostrukim krunisanjem, uključujući za Barsu bolnih 2:8 u Ligi šampiona upravo protiv Flikove ekipe. Nemac je nagrađen priznanjem UEFA trener godine.

Ubojiti Levandovski

Nakon što je osvojio Bundesligi, nemački Kup i Ligu šampiona, Bajern je kompletirao taj set osvajanjem nemačkog Superkupa, UEFA Superkupa i svetskog klupskog prvenstva, čime je ponovio uspeh Pepove Barse iz 2009.

Napadač Robert Levandovski je imao svoj udeo u ovim uspesima, jer mu je prosek bio veći od jednog gola po utakmici, pod Flikovom komandom. U sezoni 2020/201, Bajern je odbranio titulu pre nego što je trener obavestio klub da ide da preuzme nemačku reprezentaciju.

Posle osam pobeda u osam utakmica, Flikova selekcija je izgubila od Japana na Mundijalu u Kataru i ispala sa turnira već u grupnoj fazi. Posle novih loših rezultata, nekoliko meseci kasnije, Flik je otpušten sa pozicije selektora Nemačke", navodi se u Barsinom saopštenju.

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!

Novak Đoković je prošao u treće kolo Vimbldona, a način na koji je to uradio možda ga nije baš oduševio, no svakako da je i te kako zadovoljan zbog nove pobede tako brzo posle operacije kolena. A tačno na mesec dana od tog hirurškog zahvata, postalo je poznato i šta Noleta još muči, posle te intervencije u Parizu.

05. 07. 2024. u 16:19

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!