SLAVLJE UZ PARTIZANOVU PESMU: Luda žurka u Solunu posle osvajanja pehara u šampionatu Grčke

S. R.

20. 05. 2024. u 19:18

SOLUNSKI princ se okitio peharom. Fenomenalni Andrija Živković, najbolji igrač PAOK ove sezone vodio je crno-bele do zaslužene titule u grčkom šampionatu. Nekadašnji as Partizana u čijim redovima je ponikao i stasao, direktno je dirigivao igrom svog tima, na vrućem gostujućem terenu ormaženog rivala Arisa (2:1) pomogao je timu da tek četvrti put u istoriji zavredi naziv državnog prvaka.

СЛАВЉЕ УЗ ПАРТИЗАНОВУ ПЕСМУ: Луда журка у Солуну после освајања пехара у шампионату Грчке

Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Sa igračem manje u poslednjih 15 minuta, ofanzivac je bio asistent kod prvog gola Tomasa, da bi veteran Tajson bio "meč-viner" za prekid posta. Dugih pet godina, od sezone 2018/2019. čekao je tim sa Tumbe da ponosno podigne krunu. Stoga i ne čudi veliko slavlje koje je upriličeno, ali i suze na licima igrača čim je sudija svirao kraj duela.

Emocije su bujale iz svih u delegacija, budući da je četa Lučeskua izdržala je napornu trku koja je u Grčkoj bila nikad zanimljivija. U nju su bila "umešani", maltene do poslednjeg kola Panatinaikos, Olimpijakos i AEK. Najveći teret podneo je bez premca najbolji fudbaler bio je Živković. Uostalom, to pokazaju i brojke. Sa deset golova i osam asistencija u prvenstvu koje je često neatraktivno i sa najmanje golova u mreži.

Luda žurka, koja je počela u svlačionici. U rosteru PAOK i u uspehu uživao je još jedan nekadašnji igrač Partizana golman Živko Živković. Pokazali su bivši asovi kluba iz Humske da zapevaju i najvijačke pesme crno-belih. Tokom jučerašnjeg dana, viceprvak naše zemlje uputio je i prigodnu čestitku putem društvenih mreža.

- Čestitamo našem bratskom klubu na tituli - napisali su crno-beli.

Veliko slavlje sa stadiona, vrlo brzo se prenela i na ulice Soluna. Hiljade navijača, sa bakljama radovalo se zajedno sa svojim herojima. Do duboko u noć, skoro do jutra nikome nije padalo napamet da se raziđe.

Treća zemlja, treća titula

NASTAVIO je niz titula u nacionalnim prvenstvima Andrija Živković. Bio je Žile šampion sa Partizanom u dva navrata 2013/2014. i 2014/2015. Isti podvig napravio je i u dresu Benfike 2016/2017, kao i 2018/2019. godine. Sada je stigao i pehar u Grčkoj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor