PREDSEDNIK SRBIJE IZNENADIO FUDBALERE! Aleksandar Vučić ušao u avion da isprati "orlove" i pred EURO 2024 im poručio ovo! (FOTO)

Novosti online

11. 06. 2024. u 17:14

Fudbalska reprezentacija Srbije je ovog utorka krenula u Nemačku, gde u petak počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu. Odlazak "orlova" na šampionat "starog kontinenta" protekao je uz jedno iznenađenje.

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ИЗНЕНАДИО ФУДБАЛЕРЕ! Александар Вучић ушао у авион да испрати орлове и пред ЕУРО 2024 им поручио ово! (ФОТО)

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Naime, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je reprezentazivce naše zemlje u avionu pred poletanje i poželeo im puno sreće i uspeha na predstojećem šampionatu.

- Borite se i pobedite ih sve! - napisao je Vučić na Instagramu, dodajući da je poželeo srećan put našim fudbalerima na prvenstvo Evrope.

Podsetimo, na žrebu za EURO 2024 koji je u decembru održan Hamburgu, "orlovi" su svrstani u grupu C, a u njoj su još i Engleska, Danska i Slovenija. Ujedno, to je, prema pravilima UEFA, odredilo da baza "orlova" bude u južnom delu Nemačke.

U skladu sa zahtevima selektora Dragana Stojkovića i njegovog stručnog štaba doneta je odluka da naš najbolji nacionalni tim tokom predstojećeg šampionata Evrope bude lociran u Augzbugu, pa su se tamo ovog utorka "orlovi" i uputili sa aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.

Prvi meč, sa Engleskom, naši fudbaleri igraju u nedelju od 21 sat.

Sastavi grupa za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024.

Grupa A

1. Nemačka

2. Škotska

3. Mađarska

4. Švajcarska

Grupa B

1. Španija

2. Hrvatska

3. Italija

4. Albanija

Grupa C

1. Slovenija

2. Danska

3. Srbija

4. Engleska

Grupa D

1. Holandija

2. Poljska

3. Austrija

4. Francuska

Grupa E

1. Belgija

2. Slovačka

3. Rumunija

4. Ukrajina

Grupa F

1. Turska

2. Gruzija

3. Portugal

4. Češka

EURO 2024 - sistem takmičenja

Grupe na Evropskom prvenstvu 2024. će biti posebno zanimljive, jer učestvuje 24 ekipa na šampionatu, a iz pojedinih grupa će samo jedna ekipa biti eliminisana posle uvodne faze takmičenja.

Naime, u šest četvoročlanih grupa će se (od 14. do 26. juna 2024.) odigrati po šest utakmica, po principu svako sa svakim, jednom.
Dalje automatski idu po dve najbolje ekipe, ali i četiri od šest trećeplasiranih selekcija, kako bi ukupan broj reprezentacija bio 16 pred nokaut fazu. Od tada će se igrati "na ispadanje", a pravila predviđaju da počev od osmine finala, u slučaju nerešenog rezultata, na red dolaze produžeci (dva puta po 15 minuta), a po potrebi i jednaaesterci. 

 

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)