SUROVO I ISKRENO: LJuba Aličić prokomentarisao kolege i estradu (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

23. 10. 2024. u 18:40

FOLK ZVEZDA Ljuba Aličić govorio o kolegama, te otkrio da nije zadovoljan današnjim stanjem na estradi.

СУРОВО И ИСКРЕНО: Љуба Аличић прокоментарисао колеге и естраду (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Na konferenciji za štampu povodom održavanja gala događaja "Kafansko veče" govorio na razne teme.

Foto: Novosti

- Ja Brenu obožavam, ona je institucija. Ja jesam rekao da je Aleksandra Prijović napunila Arene u Zagrebu i Beogradu, drago mi je baš zbog nje, ali nisam rekao da Brena može da se penzioniše. To su mediji tako preneli. Mi smo se i čuli, rekao sam joj da nisam to rekao.

Aličić planira da snimi spotove za nove pesme, a na pitanje da li mu to teško pada u ovim godinama odgovorio je:

- Zašto mi je teško, to je moj posao, ja to volim. Svestan sam svojih godina, svestan sam koliko znam, a da li su neki svesni koliko ne znaju... Ja sam ti takav, moram da progovorim, ali samo istinu.

Pevač je nedavno komentarisao mlađe kolege koje sa jednim hitom naprave solistički koncert, a kada su ga pitali zašto on ne napravi koncert u Areni, rekao je:

- Baš zbog takvih neću. Volim moju publiku, napraviću najverovatnije u Novom Sadu i u Šapcu. Beograd je metropola, prija mi i beogradska publika, ali ako će mene koncert da košta 50.000 evra, šta će mi taj koncert? Ako nisam zaslužio kao zvezda i kao kvalitetan pevač da neko uradi taj koncert, to mi onda ne treba - rekao je on i kazao da bi voleo da se vrati stari sistem zarade u muzičku industriju:

- Voleo bih da se vrate tantjemi. Sad može moj deda da plati i da uradi ploču. Novac sada ide u ruke kompozitora, a ne može to da bude njegova pesma ako ju je prodao. Kad bi se vratili ti tantjemi, onda bi kompozitori sami nudili pevačima najbolje pesme, da bi imali što veći obrtaj novca. Upravo zato smo u manjku sa dobrim pesmama... Opet kažem, nemam ništa protiv nijednog pevača ili pevačice, ali ne mogu da podnesem da neko ima jedan ili nijedan hit i da pravi solistički koncert  - rekao je on i dodao:

- Nek prave i dalje, ja neću da pravim. Napraviću u Beogradu i Novom Sadu. Svi kažu "Znaš, mora da se plati". Ko da plati? Ja, koji sam 50 godina na estradi da platim koncert? Šta će mi takav koncert.

Ljuba Aličić kaže i da nije pomama za kartama baš takva kao što možda na prvi pogled izgleda.

- Je l' mislite da su svi pevači prodali karte? Ne, nisu. U to sam uveren i to sam i video. Delili su po dve - tri hiljade karata. Al' nema veze.

Pevač kaže da bi rado došao na koncert Ace Lukasa i Miroslava Ilića.

Foto: Novosti

- Zašto ne bih? Miroslava i Acu cenim mnogo. Upoznao sam ga dok je svirao klavijature, još nije snimao pesme, voleo sam da ga slušam još tad. A Miroslav je pevač s brojnim hitovima, legenda - rekao je on, a na pitanje šta misli o mlađim izvođačima koji svoje pesme izvode tako što otvaraju usta dok u pozadini ide plejbek odgovorio je:

- Pa šta znam... Šta da kažem? Nikada na takav nastup ne bi otišao. 

Ljuba je otkrio kojim pevačima bi prodao pravo da prepeva njegovu pesmu.

- Ako je kvalitetan onda ok. Recimo Prijovićka, Ana Bekuta, Snežana Đuričić... Nemamo puno dobrih pevačica - rekao je on pa prokomentarisao mlađu koleginicu:

- Svaka čast Barbari Bobak, nemam ništa protiv nje, ali mora da ima i hitove brate.

Aličić, koji je više od pet decenija na estradi, imao je brojne anegdote sa velikim legendama narodne muzike.

- S Tomom Zdravkovićem sam bio mnogo dobar, mnogim pevačima je davao pesme, bio je za sve dobar, samo ne za sebe. Bio je legenda, boem. Mnogo je bilo dogodovština... To su bili ljudi koji su vredeli u narodnoj muzici i koji će da vrede još 100.000 godina.

Foto: Novosti

Kompletan intervju sa Ljubom pogledajte u nastavku:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLOBODARSKI KALENDAR: Detaljno po datumima - kako je teklo oslobađanje Beograda