ZVEZDE MEĐU ZVEZDAMA: Pevaju u znak sećanja na muzičke legende

D. Cakić

11. 10. 2024. u 20:51

U CENTRU za kulturu "Vlada Divljan” održan je večerašnji koncert pod nazivom “Zvezde među zvezdama”, drugi koncert iz ovog serijala, gde će biti evocirane uspomene na Merimu Njegomir, i Predraga Cuneta Gojkovića, izuzetne vokalne soliste koji su ostavili neizbrisiv trag na estradnom nebu Srbije.

ЗВЕЗДЕ МЕЂУ ЗВЕЗДАМА: Певају у знак сећања на музичке легенде

Foto SEMUS


Merimu Njegomir ublika pamti po hitovima kao što su "Ivanova Korita", "Zbog tebe", "Da nije ljubavi tvoje", "Ruzmarin", "Kad zaškripi kapija" i drugim. Neke od najpoznatijih pesama Predraga Cuneta Gojkovića su: "Kafu mi draga ispeci", "Janičar", "Ljubav mi srce mori", Zapevajte mi pesme stare", "Jesen stiže rana" i druge.

Na koncertu u znak sećanja na Merimu i Cuneta pevali su Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Oliver Njego, Danka Stojiljković, Ivan Milinković, Biljana Petković i Aleksandar Tirnanić.

Tim povodom pevač i predsednik SEMUS - a, Dragiša Golubović Golub, otkrio je u čemu je sve publika uživala.

- Došli smo na ideju da napravimo jedan omaž velikanima, koji više nisu među nama, kao što su Merima Njegomir i Predrag Cune Gojković. Pesme su izvodili naša poznata lica, i velika imena narodne muzike, tako će biti i sada – rekao je Dragiša.

- Večeras ću pevati sve Merimine pesme, ali i nije isključeno da ću zaplakati. Uz Cuneta smo rasli, sa Merimom sam zajedno gradila karijeru I jednog i drugog ću pamtiti po tome što su bili dobri ljudi - istakla je Snežana, a Ivan Milinković ističe da ga takođe za Merimu i Cuneta vezuju samo najlepše uspomene.

Sve izvođače na sceni pratio je Saborski orkestar pod upravom Zorana Vlajića, a voditelj programa bio je Željko Stefanović.

Muzičkom druženju koje je posvećeno Merimi Cunetu, prisustvali su i članovi porodice pokojnih legendi. Merimina kćerka Ljubica Njegomir i Cunetova kćerka Katarina Gojković.

Veče muzika posvećeno Merimi i Cunetu otvorili su Aleksandar Tirnanić, Ivan Milinković i Oliver Njego, pevajući Cunetovu legendarnu pesmu "Ljubav mi srce mori".
Koncerti „Zvezde među zvezdama“ organizuju SEMUS, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, „Sokoj“ i „Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora“.

U proleće tekuće godine na istom mestu, bio je koncert posvećen Usniji Redžepovoj i Predragu Živkoviću Tozovcu. Tada, među mnogobrojnim zvanicama bila je i supruga pokojnog Tozovca, Emilija Mima Živković, kojoj je tada bilo prvo pojavljivanje u javnosti nakon njegove smrti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLOVI NAPUSTILI BEOGRAD: Do meča sa Švajcarcima ostao još samo jedan dan (FOTO)