ILDA ŠAULIĆ U VELIKOM INTERVJUU ZA "NOVOSTI": Očev blagoslov me odveo na put umetnosti (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

30. 09. 2024. u 12:05

IZUZETNO se radujem novom druženju sa publikom na beogradskom solističkom koncertu 10. oktobra u "MTS dvorani" i verujem da će biti jednako zanimljivo kao na druženju pre šest godina u "Topčidercu". Podsetićemo se pesama koje sam snimala svih ovih godina, biće balada po kojima sam prepoznatljiva, ali i onih žustrijih numera uz koje se igra.

ИЛДА ШАУЛИЋ У ВЕЛИКОМ ИНТЕРВЈУУ ЗА НОВОСТИ: Очев благослов ме одвео на пут уметности (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Nikola Skenderija

Ovako za "Novosti" govori folk zvezda Ilda Šaulić, koja više od decenije i po uspešno traje na muzičkoj sceni. Uoči beogradskog koncerta Ilda priznaje da se u njoj smenjuju uzbuđenje, radost i osećaj odgovornosti, jer želi da publici pruži pravi spektakl.

- Želim da sve bude na svom mestu, a iako uvek može da se desi da nešto "iskoči" iz protokola, verujem da će smirenost i dobra organizacija rešiti sve na najbolji način - kaže Ilda.

- Veliko mi je zadovoljstvo što će me pratiti orkestar Endžija Mavrića i što ćemo izvesti repertoar za svačiji ukus. Pozvala sam i posebnog gosta, na bini će mi se pridružiti jedan kolega, ali vam neću otkriti o kome se radi.

Foto: Nikola Skenderija

Ilda je posebnu pažnju izazvala svojim projektom "Tvoji tragovi, moji koraci" u kojem je obradila hitove pokojnog oca Šabana Šaulića u novom aranžmanu.

- Moj otac je obeležio muziku na poseban način. Iako ga nema, njegova pesma će živeti večno - ističe naša sagovornica.

- Njegovi tekstovi i melodije su neponovljivi, svaki čovek se može pronaći u njima. Prve četiri pesme koje sam objavila - "Ne plači, dušo", "Verujem u ljubav", "Tebi ne mogu da kažem ne" i "Hvala ti za ljubav" su u džez-soul maniru.

Foto: Nikola Skenderija

Ilda kaže da i sam naziv projekta "pogađa" suštinu, zato što je upravo zahvaljujući očevom blagoslovu krenula putem umetnosti.

- Pet godina ima kako nastavlja da živi u mojim mislima, a isto toliko vremena u meni je tinjala želja da ono što je ostavio nastavi da živi i na ovaj način - objašnjava Šaulićeva.

Pevačica podseća i na činjenicu da je sport bio veoma važan deo njenog života, dugo se ozbiljno bavila tenisom, ali je u nekom trenutku osetila potrebu da ostavi reket. Zato se u kasnijim godinama opredelila za golf.

- Zaista sam oduševljena ovim sportom, jer osim fizičke aktivnosti donosi i boravak u prirodi i pruža mir - objašnjava Ilda.

- U svoj ovoj gužvi oko proba, scenografije, kostima, intervjua i drugih obaveza, moram da izdvojim vreme za sebe i izlazak na teren za golf mi omogućava da kasnije budem puna elana.

Naša sagovornica posebno ističe koliko je važno da se nađe mera u vremenu koje se posvećuje poslu i porodici.

- Suprug Bojan i ja učimo ćerku Emu životnim vrednostima, jer sve što ponesemo iz kuće prati nas kroz čitav život i oblikuje kao ljude - uverena je Ilda.

- Ono što su nas naši roditelji učili, prenosimo na nju.

Foto: Nikola Skenderija

IZ DRUGAČIJEG UGLA

- ČETIRI godine sam skupljala hrabrost za projekat sa očevim pesmama. Veliko je zadovoljstvo što je sa mnom na pesmama radila Aleksandra Kovač. Laknulo mi je kada sam videla da su mnogi oduševljeni učinjenim. Znam da niko kao Šaban neće moći glasom da izaziva tako snažne emocije, ali želim da mu i na ovaj način odam počast. Njegova dela zaslužuju da budu viđena i iz jednog potpuno drugačijeg ugla - zaključuje Ilda.

Foto: Nikola Skenderija

Veliki intervju sa Ildom pogledajte u nastavku, u videu ispod:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

SVETSKI DAN SRCA: Aktivan pristup može spasiti živote