TEMPERATURA NA MAKSIMUMU: Jelena Karleuša i Amadeus bend uzburkali publiku na platou Niške tvrđave (FOTO)

Dušan Cakić

23. 09. 2024. u 09:10

POP diva Jelena Karleuša i muzički sastav Amadeus bend održali su spektakularne koncerte na festivalu Youth Fest u Nišu. Iako imaju različite muzičke "rukopise", nastupi ovih izvođača su izazvali ogromnu poplavu energije na platou Niške tvrđave pred 15 hiljada ljudi.

ТЕМПЕРАТУРА НА МАКСИМУМУ: Јелена Карлеуша и Амадеус бенд узбуркали публику на платоу Нишке тврђаве (ФОТО)

Foto: Live production

Prvi je na scenu izašao Amadeus bend, izazvao ovacije svih prisutnih, a publika je uglas sa Bojanom Tasićem Džajom pevala najveće hitove ovog muzičkog sastava.

Džaja je sa svojom ekipom odmah "podigao temperaturu". Koncert je otvorio hitom "Moja zemlja", a zatim su se ređale ostale numere počev od "Nije svejedno", "Kupi me", "Kada zaspiš", pa sve do "Izdajica", "Davno prošlo" i hita "Nisu prošle dobrodošle".

Foto: Live production

Džaja je posle nastupa rekao da se uvek rado vraćaju u Niš, gde su doživeli mnoge posebne trenutke i iznova daju sve od sebe.

- Iako smo već dugo na sceni, i dalje nas pokreće ta mladalačka energija. Publika je bila fenomenalna, a činjenica da nas slušaju i mladi i stariji za nas je velika satisfakcija - otkrio je Tasić i da trenutno bend radi na novima pesmama.

Foto: Live production

Kada je kasnije binu zauzela Jelena Karleuša, još jednom je pokazala zašto je jedna od najvoljenijih muzičkih zvezda na Balkanu. Jelena je sa scene poslala snažne poruke - o slobodi, hrabrosti i ljubavi prema životu. Ona je za ovu priliku odabrala crnu providnu haljinu, ispod koje je ponela provokativan korset. Obožavaoci su uzvikivali i bacali joj plišane igračke.

Koncert je počela baladom "Tihi ubica", a zatim su se ređali hitovi sa nova dva albuma "Alfa" i "Omega", kao i Jelenine pesme sa početka karijere. Koncert je završila sa "Rundama", to je numera koju je za nju pisao pokojni Milan Radulović Laća.

Neposredno posle nastupa, još pod jakim utiscima, Jelena nam je rekla da je muzika važna u odrastanju mladih i da su festivali prava mesta gde se oni druže i stiču lepe uspomene. Dodala je da veruje da će i Niš biti na putanji njene regionalne turneje koja kreće iz Skoplja.

- Volim kada mladi izvođači pevaju moje pesme, koje na neki način oživljavaju i dobijaju novu energiju sa njima - priznala je Karleuša.

Foto: Live production

Ključ dugovečnosti na sceni je njena energija, objasnila je pevačica i dodala da inspiraciju pronalazi u želji da stalno nadmaši sebe, iako priznaje da to nije lak zadatak.

- Osećam se kao neko ko je obrnuo igricu i krenuo iz početka - da ostavim prošlost iza sebe, da pesme ostanu, a da ja budem ponovo rođena. Da me stara publika zna kao ovu, a nova kao potpuno novu Jelenu - zaključila je ona.

Foto: Live production

Neočekivani gest

NAKON završenog spektakla, Jelena Karleuša je oduševila gestom kada je prišla dečaku u kolicima i posvetila mu pažnju, što je odmah ispraćeno i na društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk