SVIRAJU SVE OD SILVANE DO NIRVANE, A NEDAVNO SU POVUKLI POTEZ O KOME SE PRIČA: Moćna sedmorka osvojila publiku širom Srbije, evo šta su urad

Dušan Cakić

02. 06. 2024. u 21:02

ČAČANSKI "Teatar Dur", koji je nedavno snimio pesmu "Da zaboravim", čiji je autor njihov basista Nikola Vranić, a za postprodukciju i mastering bio je zadužen naš proslavljeni harmonikaš Aleksandar Sofronijević, oduševili su publiku širom Srbije i regiona spojem nespojivog.

СВИРАЈУ СВЕ ОД СИЛВАНЕ ДО НИРВАНЕ, А НЕДАВНО СУ ПОВУКЛИ ПОТЕЗ О КОМЕ СЕ ПРИЧА: Моћна седморка освојила публику широм Србије, ево шта су урад

Foto: AS STUDIOTON

Ovaj bend se razlikuje od svih drugih koji trenutno postoje na javnoj sceni, baš zbog toga što je sastavljen od muzičara koji su se do sada bavili potpuno različitim i gotovo nespojivim žanrovima. Pesma "Da zaboravim", zato je zaintrigirala domaću i regionalnu javnost i osvojila srca slušalaca, o čemu svedoči više stotina hiljada pregleda na Jutrjubu i striming servisima.

Bend postoji od 2012.godine. Sastavljen je od muzičara koji imaju različita interesovanja i muzička znanja.Nikola Vranić je za basom, Savić Aleksandar za bubnjevima, a najviše su bili istaknuti baveći se rok muzikom. Za giratrom je Marko Miladinović. Tamburaš i pevač je Vlade Milovanović. Harmonikaš je Radovan Đokić, dok vokale pevaju Svetlana Vukomanović i Srđan Zarić - na svoje speficične, a idealno uklopljene načine.

Ceca je obraživala i stranu muziku, a Srđan domaću. Jovan Tošić, klavijaturista u bendu, do sada je radio zabavnu, domaću muziku. Svako ima svoj zadatak i svoja zaduženja i sve navedeno je bendu Teatar Dur omogućilo da pokrije jedan zaista širok repertoar, što ih razlikuje od ostalih bendova.

- "Da zaboravim" je Nikola napisao i zamislio je da je ponudi nekom drugom pevaču. Međutim,članovi benda su bili za to da naš pevač Srđan otpeva tu numeru i da to bude pesma Teatar Dura. Nakon snimanja, numera je zainteresovala i ljude iz studija i produkcijske kuće AS StudioTon, koji su uradili postprodukciju i mastering. Snimljen je i spot i započeta je saradnja na obostrano zadovoljstvo - kažu članovi ovog nesvakidašnjeg benda, koji, pored Vranića, čine basista Nikola Vranić, bubnjar Aleksandar Savić, gitarista, gitarista Marko Miladinović, tamburaš i pevač Vlade Milovanović, klavijaturista Jovan Tošić, harmonikaš Radovan Đokić, te čak dva vokala - rekli su Svetlana Vukomanović i Srđan Zarić iz benda.

Inače, Sofronijević je takođe pokazao svoju i svestranost produkcije AS StudioTon saradnjom sa velikim brojem pevača i muzičara iz više žanrova, od Nedeljka Bilkića i Snežane Đurišić, do Saške Janks i Jelene Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!