OD SUŠENE AJKULE DO LOVA NA UGORE U ISTRI: Gordon Remzi, svetski poznati kuvar, o trećoj sezoni serijala "Skriveni ukusi sveta"
NAJBOLjI kuvar među avanturistima, vlasnik 12 Mišlenovih zvezdica, ali i nominacije za nagradu Emi kao i priznanja BAFTA, britanska TV zvezda Gordon Remzi (54), od 29. avgusta, vratio se na kanal Nacionalna Geografija, sa trećom sezonom kulinarskog serijala "Skriveni ukusi sveta" (nedeljom u 21.00).
Remzija smo voleli da mrzimo u "Paklenoj kuhinji", gubili smo apetit uz njegove "Kuhinjske košmare", i preznojavali se sa sirotim vlasnicima hotela dok im je u svom rijalitiju "Hotel iz pakla" delio lekcije iz ugostiteljstva. Ipak, u novoj emisiji, Gordon nas već treću sezonu oduševljava putopisnim zapisima iz raznih kutaka naše planete u kojima je našao inspiraciju za svoju "kuhinju", a gledaocima omogućio da otkriju kulture i običaje o kojima nisu ni sanjali.
- Ove godine sam posebno zadovoljan emisijom zbog toga što u većini zemalja koje smo posetili nikada nisam bio. Na "meniju" su nam se ovog puta našli specijaliteti prelepih i jedinstvenih zemalja poput Portorika, Portugala, Hrvatske, Islanda, Meksika, Teksasa. Zaista smo napravili pravi gurmanski urnebes - poručio je poznati kuvar, dodajući da će neke od ukusa koje je poneo sa ovog TV putovanja pamtiti celog života.
- Kada upoznajete kuhinju nekog naroda, u stvari oktrivate mnogo o kulturi, tradiciji i običajima tog naroda. Kada odemo u neku zemlju, mi tada sve radimo kao što to rade ljudi koji tu žive. Zemlja koja mi je bila pravo otkrovenje, baš zbog toga što se nalazi u Evropi, a za mnoge je prava egzotična destinacija, je Hrvatska. Tu sam sa poznatim hrvatskim kuvarom Davidom Skokom pecao ugore i probao sjajnu paštetu od ove ribe.
Nisam mogao da verujem da taj tip ribe može dati takvu poslasticu. Naravno, za sve su zaslužni trikovi istarskih kuvara koji sa morem žive već vekovima - ne krije Remzi oduševljenje našim komšilukom, a mi se nadamo da će se u nekom od narednih serijala otisnutu u avanturu i put Srbije.
Do tad, u novim epizodama aktuelne sezone gledaocima donosi neke od najneobičnijih "zalogaja" sa svih meridijana sveta. A evo koji je najteže, a koji najslađe "progutao".
- Islandski specijalitet fermentisanu ajkulu najduže ću pamtiti, jer se najteže "spira sa jezika". U principu, to je šunka od posebnog tipa ajkule čije je meso u sirovom obliku, pa čak i posle regularne termičke obrade otrovno. Izaziva simptome poput pijanstva.
Mene baš nije preterano oduševio, ali me je zato raspametio islandski paprikaš od jelena. Senzacionalan ukus - zaključuje Remzi.
OTKRIVENI SATELITSKI SNIMCI: "Znamo šta se događa u ključnom vojnom kompleksu Severne Koreje" (FOTO)
ISTRAŽIVAČI iz američkog analitičkog centra zaključili su na osnovu satelitskih snimaka da Severna Koreja proširuje ključni kompleks za proizvodnju oružja, uključujući i vrstu raketa kratkog dometa koje Rusija koristi u ratu protiv Ukrajine.
25. 11. 2024. u 18:13
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
PUTINOV NOVI SAVEZNIK? Ko je potencijalni rumunski predsednik - NATO raketni štit naziva SRAMOTOM, divi se Mađarskoj
NEZAVISNI ultradesničarski kandidat na predsedničkim izborima u Rumuniji Kalin Đorđesku osvojio je najviše glasova u prvom krugu i najveći je favorit za pobedu u drugom krugu, u koji će najverovatnije ići sa Elenom Lasčoni ispred partije "Save Romania Union" (USR).
25. 11. 2024. u 15:22
Komentari (0)