RUŠE DOBOJSKU ZGRADU UPRAVE: Gradske vlasti grade moderno zdanje

Lj. Đ.

24. 05. 2021. u 08:25

GRADSKE vlasti u Doboju su odlučile da u potpunosti sruše postojeću zgradu Gradske uprave i na njenom mestu izgrade novu, savremenu, u kojoj bi objedinili sve postojeće službe.

РУШЕ ДОБОЈСКУ ЗГРАДУ УПРАВЕ: Градске власти граде модерно здање

Foto Lj.Đ.

Trenutno jedinice uprave su smeštene na čak 10 lokacija u gradu, od kojih su neke primorane da plaćaju i zakup prostora.

U novom kompleksu, čiju gradnju je obećala da će pomoći i Vlada RS, planirano je da budu smeštena i većina republičkih ustanova, koje nemaju vlastiti prostor.

Predviđa se da bi ceo projekat sa gradnjom i opremanjem koštao 28,5 miliona KM i da se odabranom izvođaču radova taj iznos plati u ratama u narednih 10 godina.

- Zasada nije planirano podizanje kredita, već da finansiranje pokrivamo iz vlastitog budžeta, a da li će to biti neophodno kasnije, videćemo - kaže gradonačelnik Boris Jerinić.

Rok za prijavu potencijalnih izvođača je do kraja maja, nakon čega sledi izbor i teče rok od tri godine da se novi kompleks Gradske uprave stavi u funkciju.

Rušenje postojeće zgrade Gradske uprave nije naišlo na odobravanje kod opozicije, koja smatra da je to u vremenu pandemije i krize u svetu, neracionalan potez.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!