ŠTRAJK ADVOKATA ODLAŽE SUĐENJE: Banjalučki sud obezbedio novac za 3D rekonstrukciju ubistva Slaviše Krunića

S. MIŠLjENOVIĆ

19. 10. 2024. u 07:15

OKRUŽNI sud u Banjaluci obezbedio je sredstva za 3D rekonstrukciju na ponovljenom suđenju za ubistvo Slaviše Krunića i njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića 2019, ali nije određen datum kada će to veštačenje biti urađeno.

ШТРАЈК АДВОКАТА ОДЛАЖЕ СУЂЕЊЕ: Бањалучки суд обезбедио новац за 3Д реконструкцију убиства Славише Крунића

Slaviša Krunić, Foto Printskrin ATV

Suđenje u ovom predmetu nakon višemesečne pauze konačno je bilo zakazano, međutim, ono je odloženo jer su branioci optuženih po službenoj dužnosti, obavestili Sud da neće pristupiti.

Inače, naredba za 3D rekonstrukciju još nije izdata, jer se nisu stekli svi potrebi uslovi.

- Sredstva su obezbeđena, ali je potrebno da se prvo završe dodatna veštačenja, preduslov za 3D rekonstrukcije - rekao je predsednik sudskog veća Branimir Jukić.

Pojasnio je da su po naredbi suda već završena nova četiri veštačenja. Novi dokazi ipak nisu izvođeni jer se, zbog štrajka advokata u RS, pred sudom nisu pojavili branioci. Ročište je zbog toga odloženo za 6. novembar.

- Svi branioci u ovom predmetu postupaju po službenoj dužnosti i obavestili su sud da zbog odluke o štrajku neće postupati dok ne završe pregovore s Ministarstvom pravde RS. Smatram da su najviše oštećeni optuženi, koji su za to vreme u pritvoru. Početkom oktobra pokušali smo da zakažemo pretres, ali zbog štrajka to nije bilo moguće - rekao je Jukić.

Vrhovni sud

PODSETIMO, Vrhovni sud je ukinuo prvostepenu presudu za ubistvo Slaviše Krunića i predmet vratio Okružnom sudu na ponovno suđenje. Ukinutom presudom Đukanović je bio osuđen na 40 godina zatvora, Gajić na 20, dok je Baldo oslobođen krivice u nedostatku dokaza.

Istakao je da se nada da će štrajk biti okončan već 1. novembra. Prvooptuženi Benedi Đukanović pitao je sud, šta će se desiti ukoliko se štrajk ne obustavi do tada, da bi mu Jukić pojasnio da optuženi imaju pravo na izabranog branioca. Ukoliko se na to odluče, sud bi onda razrešio branioce po službenoj dužnosti i suđenje bi moglo da se nastavi. Ipak, Đukanoviću je savetovano da bude strpljiv i da sačeka naredni pretres.

- Nismo nestrpljivi. U pritvoru smo već pet i po godina, možemo još pet - sarkastično je rekao Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi