SAHRANJENA NOVINARKA ZORICA KUSMUK: Zbogom heroini pisane reči

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

12. 10. 2024. u 14:39

NA porodičnom groblju Križevac, u Mokrom, kod Pala, od danas , počiva Zorica Kusmuk(48), u istinskom smislu znamenita, hrabra, čak i neustrašiva, novinarka koja je život posvetila omiljenom esnafu i bila jako poštovana od onih koji su čitali, gledali ili slušali njene sjajne, neponovljive rubrike svih žanrova novinarstva.

САХРАЊЕНА НОВИНАРКА ЗОРИЦА КУСМУК: Збогом хероини писане речи

foto V Mitrić

Bila je, pored ostalog, novinarka Srne, Nezavisnih novina, a ostaće upamćen portal sa njenim časnim novinarskim imenom.

Postradala je kao retko ko baveći se ovim teškim poslom, a samo koji dan, pred smrt, stiglo je rešenje iz Višeg suda u Bijeljini da je, pred prvostepenim sudom, bila osuđena na osnovu nezakonitih dokaza!I znalo se da je to velika ujdurma lokalnih moćnika na nju zbog pisanja, ali prošla je višegodišnji pakao, što ju je, u značajnoj meri, koštalo života.

- Otišla je prerano heroina, ne samo njoj svete novinarske profesije, već naših dana, koja je bila simbol borbe za istinu, što nikad nije bilo ni lako ni jednostavno -priča njen advokat i prijatelj Dušan Tomić. -Nije štedela sebe i kad joj je bilo najteže.Imala je srca, razumevanja, za sve, a malo ko za nju, što je gledala kao na sudbinu novinara.Nedostajaće nam naša Zorica, i kao čovek i kao prijatelj, jer se, sa njom, i u najvećim mukama, sve moglo lakše da preživi. Ona je svojim životom i radom davno zaslužila carstvo nebesko.

Zoricu oplakuju, uz njene najmilije i najdraže, ne samo samo usarajevsko-romanijskom kraju, gde je ponikla i stasala i Semberija, gde je provela značajan deo života rada, već i njeni poštovaoce sa obe strane Drine, Save, regiona i sveta.Zoričina porodica primala je saučešće u mesnom hramu u Mokrom, gde je bilo mnoštvo ljudi kao i na opelu i sahrani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako izabrati kvalitetan probiotik?