LITURGIJA DUŠU MILUJE: Svečano u manastiru Strmovo između LJubovije i Bajine Bašte

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

10. 10. 2024. u 10:43

U Manastiru u Strmovu, biseru pravoslavlja, koji se nalazi između Bajine Bašte i Ljubovije, proslavljena je slava Svetog apostola i jevanđeliste Jovana Bogoslova. Hrišćanska pravoslavna zajednica „Sveti Jovan Bogoslov“ iz Ljubovije proslavila je svog zaštitnika Svetog Jovana Bogoslova, u ovoj svetinji posvećenoj Svetim mučenicima Romanovim.

ЛИТУРГИЈА ДУШУ МИЛУЈЕ: Свечано у манастиру Стрмово између Љубовије и Бајине Баште

foto v mitrić

 Svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop šabački Jerotej, uz sasluženje arhijerejskog namesnika azbukovačkog protonamesnika Petra Cvejića, igumana manastira Kaona arhimandrita Filimona i nastojnika Manastira Svetih mučenika Romanovih jeromonaha Mitrofana. 

- Liturgija je bila tako umilna, bogougodna, topla, lepo melodična da je "milovala" svako srce - kaže Rodoljub Đukanović, koji je došao u svetinju iz susednog Bratunca u Republici Srpskoj. - Miris tamjana se divno širio ovdašnjih brdima, punim lepote, prema Drini. Duhovna radost za pamćenje. Za trajno sećanje je i divna beseda vladike Jeroteja o Svetom Jovanu Bogoslov.

Posle svete liturgije prerezan je slavski kolač i osvećeno slavsko žito.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

ŠOK U ŠANGAJU: Čeh počistio Alkaraza i zakazao polufinalni meč sa Sinerom