DOMAĆINI POD MAJEVICOM "MOTOR RAZVOJA KRAJA": Perić posetio devetočlano domaćinstvo

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

24. 09. 2024. u 15:36

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posetio je devetočlano domaćinstvo Stjepanović u Mezgraji-Kose i istakao da je jaka porodica jako društvo.

ДОМАЋИНИ ПОД МАЈЕВИЦОМ МОТОР РАЗВОЈА КРАЈА: Перић посетио деветочлано домаћинство

foto v mitrić

Perića su dočekali domaćin Mitar sa suprugom Milkom i zajedno sa sinovima Jovicom i Novicom, snajkama i unučadima dočekali načelnika Ugljevika.

Ova porodica ima 15 muznih krava, plastenik i obrađuje 10 hektara zemlje i primjer su zdrave srpske porodice.

Načelnik Perić podsetio je da su u prethodnom periodu u mesnoj zajednici Mezgraja-Kose asfaltirani putevi, postavljena javna rasvjeta i izgrađen objekat škole.

-Ono što je važno i značajno je da opština Ugljevik ima poseban program podsticaja za poljoprednu proizvodnju. Porodici Stjepanović smo dodeljivali podsticaj-rekao je Perić.

Namera lokalne samouprave, najavio je Perić u narednom periodu,  je da znatno poveća podsticaje iz oblasti poljoprivredne proizvodnje jer će to sigurno uticati i na kvalitet i obim poljoprivredne proizvodnje.

Pomoć porodici je prema Perićevim rečima, program u kojem se podstiče i veštačka oplodnja, svako novorođenče, besplatna škola sporta, plivanja i besplatni novi udžbenici osnovcima.

-Potreba je da se povećaju mere podsticaja porodici kako bismo i na ovaj način održati stanovništvo na ovim prostorima-rekao je Perić.

Mitar Stjepanović, kaže da je načelnik Perić uvek drag gost i zahvalio za podršku koju pruža svim stanovnicima Mezgraja Kose.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali