DODIK: Bećirović zloupotrebljava funkciju, nastavlja da širi laži o Republici Srpskoj

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 07. 2024. u 00:27

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da predsedavajući Predsedništva BiH Denis Bećirović zloupotrebljava tu funkciju i da, kako je naveo, nastavlja da "širi laži o Republici Srpskoj".

ДОДИК: Бећировић злоупотребљава функцију, наставља да шири лажи о Републици Српској

FOTO: Tanjug

On je, komentarišući današnji susret Bećirovića sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Londonu, rekao da su "oni koji slušaju te njegove gluposti postali gori od njega, ne pitajući ga ni za legitimitet, ni da li on uopšte može da iznosi bilo kakve stavove u ime državne zaednice BiH, sastavljene od dva ravnopravna entiteta".

Dodik je izjavio i da bošnjački političari, iz bilo koje partije da dolaze, nastavljaju politiku bivšeg lidera muslimana u BiH Alije Izetbegovića i pokušavaju da privatizuju BiH, a da time, po njegovim rečima, samo doprinose rušenju dejtonske BiH i Dejtonskog sporazuma, prenosi Srna.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom u okviru samita Evropske političke zajednice u Velikoj Britaniji, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Prema saopštenju, Bećirović je na sastanku ukazao na navodno antidejtonsko i antiustavno delovanje organa vlasti u BiH entitetu RS, kao i, kako se navodi, "sve otvorenije uplitanje Republike Srbije u unutrašnje odnose u Bosni i Hercegovini".

Tokom razgovora Šolc je potvrdio snažnu podršku nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, i naglasio je da je neprihvatljivo bilo kakvo ugrožavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, navodi se u saopštenju, preneo je Klix.ba.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEST KOJU PIKSI NE ŽELI DA ČUJE: Još jedan fudbaler propušta utakmice Lige nacija?