MINISTAR ZDRAVLJA SRPSKE U POSETI TREBINJU: Bolji uslovi lečenja

D.Curać

09. 07. 2024. u 17:30

MINISTAR zdravlja Srpske Alen Šeranić u Trebinju je razgovarao sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem i direktorima Doma zdravlja i Centra za socijalni rad.

МИНИСТАР ЗДРАВЉА СРПСКЕ У ПОСЕТИ ТРЕБИЊУ:  Бољи услови  лечења

Foto Grad Trebinje

 Nakon izgradnje nove bolnice u Trebinju primarna zdravstvena zaštita biće na višem nivou, a Dom zdravlja imaće bolje uslove, pošto će biti prošireni kapaciteti za rad.

- Prvo moramo ispuniti pravno-formalne uslove, da se jasno naznači koji prostori su čiji u zgradi bivšeg medicinskog centra, gde su sada i Bolnica i Dom zdravlja. Moramo videti koje su potrebe Doma zdravlja, kako bi se sve potrebne službe primarne zdrastvene zaštite locirale u postojećem objektu. Biohemijska laboratorija, koja je sada u sastavu Bolnice, trebalo bi ostane za potrebe Doma zdravlja - rekao je Šeranić.

On je dodao da se razgovaralo i o mogućnosti da se na prostoru sadašnje bolnice, nakon preseljenja sekundarne zdravstvene zaštite u novi objekat, otvori dom za stare ili za palijativnu njegu.

Gradonačelnik Ćurić je rekao da porodica Galeb, i nakon smrti Slobodana Galeba, nije odustala od projekta izgradnje objekta Centra za socijalni rad i najavio da će uskoro početi radovi.

Program

MINISTAR Šeranić je pohvalio program trebinjske gradske uprave kojim se sufinansira boravak člana porodice koja je u pratnji osobe koja se leči u zdravstvenim centrima izvan Trebinja.

- Grad je podneo zahtev da se zgrada trenutne bolnice stavi na raspolaganje, za dom za stare ili nešto drugo od javnog interesa. Uslovi za pružanje primarne i sekundarne zdravstvene zaštite će, nakon izgradnje nove bolnice, biti na višem nivou - istakao je Ćurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VILANDER ŠOKIRAO SVET: Nije čudno kada Đoković gubi!