STEVANDIĆ: Vojska Republike Srpske najzaslužnija za očuvanje Srpske

Novosti online

27. 06. 2024. u 21:33

PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je čelnim ljudima i pripadnicima Trećeg pešadijskog Republika Srpska puka predstojeći Vidovdan – krsnu slavu Vojske Republike Srpske, navodeći da je ona najzaslužnija za odbranu slobode i prava na život srpskog naroda u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, kao i za postavljanje temelja očuvanje Srpske.

СТЕВАНДИЋ: Војска Републике Српске најзаслужнија за очување Српске

Foto: Profimedia

- U ime Narodne skupštine i u svoje ime, vama, svim pripadnicima Trećeg pešadijskog puka, oficirima i vojnicima, upućujem iskrenu i srdačnu čestitku povodom proslave Vidovdana jer čuvate tradiciju herojske i slavne VRS - naveo je Stevandić u čestitki.

Iz Narodne skupštine je saopšteno da je Stevandić istakao da je Vidovdan kao veliki srpski praznik prilika kada se treba setiti herojskog puta VRS.

- Prilika je ovo da se setimo ogromne žrtve, nesebičnosti i hrabrosti svih naših poginulih boraca, junaka koji su dali živote za slobodu i postojanje Srpske, te da odamo i priznanje svim ranjenim borcima i onima koji su u toj borbi dali delove svog tela. Hvala im za odbranu slobode u kojoj danas živimo - naveo je Stevandić.

On je poručio da je obaveza svih da nastave da baštine tradiciju ponosne i hrabre VRS.

- Želim vam da svaki naredni Vidovdan proslavljamo u još boljoj, jačoj i prosperitetnijoj Republici Srpskoj. Srećna Vam krsna slava! - istakao je Stevandić.

Komanda Trećeg pešadijskog Republika Srpska puka tradicionalno organizuje proslavu Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i ovog puka.

Skupština srpskog naroda u BiH na zasedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske. Postojala je od 12. maja 1992. do 1. januara 2006. godine, nakon čega je ušla u sastav Oružanih snaga BiH.

Kroz Vojsku Republike Srpske prošlo je 210.000 boraca, a 23.801 njen pripadnik položio je život u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za odbranu Srpske.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!