"SAOPŠTENJA AMBASADE SAD SU SVE GLUPLJA I NESUVISLIJA" Predsednik Srpske poručio - Kakav O' Brajen i njegovo mišljenje?

Novosti online

11. 06. 2024. u 21:40

JEDINO je relevanto šta piše u Dejtonskom sporazumu, a u njemu piše da imovina pripada entitetima, saopštio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, reagujući na odgovor Ambasade SAD u Sarajevu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

САОПШТЕЊА АМБАСАДЕ САД СУ СВЕ ГЛУПЉА И НЕСУВИСЛИЈА Председник Српске поручио - Какав О Брајен и његово мишљење?

SRNA

- I tačka. Ustavni sud nije ustavopisac, već tumač Ustava. I tačka. Jednom sam rekao da bi bilo dobro da Marfi pročita Dejtonski sporazum. Sve više mi se čini da slabo čita - naveo je Dodik u objavi na društvenim mrežama.

Kako je dodao, saopštenja Ambasade SAD su sve gluplja i nesuvislija.

- Ozbiljno se brinem za Marfija. Ovo ni pas s maslom ne bi pojeo. Kakav O'Brajen i njegovo mišljenje? Nismo mi potpisali O'Brajen, već Dejtonski sporazum - poručio je Dodik.

Američka ambasada u Sarajevu je prethodno, povodom pitanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića gde u Dejtonskom sporazumu piše da državna imovina pripada centralnim vlastima u BiH, saopštila da „nema potrebe za ponovnim razmatranjem pravne istorije i sudskih presuda“ u vezi sa tim pitanjem.

Iz ambasade su se pozvali na raniju izjavu pomoćnika američkog državnog sekretara Džejmsa O'Brajana iz februara, kada je rekao da je „polazna tačka da imovina pripada državi“, preneo je Sputnjik.

BONUS VIDEO: VUČIĆ SE OBRATIO NA SVESRPSKOM SABORU: Duh slobode širi se svetom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIKA GLEDALA U NEVERICI: Rus izašao pred hiljade Amerikanaca ogrnut ruskom zastavom, evo šta mu se desilo (VIDEO)