MUZIČKA ŠKOLA TREBINJE OBELEŽILA 70 GODINA POSTOJANJA: Sedam ponosnih decenija trebinjskih muzičara

D.Curać

27. 05. 2024. u 20:00

SVEČANIM koncertom u prepunoj sali Kulturnog centra Trebinje, a u okviru Međunarodnog festivala muzike "U susret jubileju", Muzička škola "Trebinje" obeležila je 70 godina rada i postojanja.

МУЗИЧКА ШКОЛА ТРЕБИЊЕ ОБЕЛЕЖИЛА 70 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА:   Седам поносних деценија требињских музичара

foto KC Trebinje

U svečanosti su učestvovali sadašanji, ali i bivši učenici, koji su došli sa svih strana sveta da uveličaju rođendan trebinjske muzičke škole.

- Program je pripremljen sa nekadašnjim učenicima koji su sada došli da sviraju i da pruže podršku. Pripremili su raznovrstan program, od modernih kompozitora, klasike, romantičara, dok je na kraju nastupio naš srednjoškolski hor uz podršku nekadašnjih učenika i orkestar sastavljen od profesora i učenika, što ranije nismo imali priliku da čujemo - rekla je direktor Muzičke škole Dušanka Babić.

Za sjajne uspehe uručena su priznanja radnicima Muzičke škole. Priznanje za najnagrađivanijeg profesora dobila je Violeta Popadić, profesor harmonike, koja već 15 godina radi u trebinjskoj Muzičkoj školi.

- Velika mi je čast što sam među ovako kvalitetnim kadrom dobila ovo priznanje - rekla je Popadićeva.

Priznanja su dobili i profesori Aleksandra Rajković, Milisav Sukonjica i Sara Vujošević Jovanović, prodekan za međunarodnu saradnju Fakulteta dramskih umetnosti Crne Gore za umetnički doprinos Međunarodnom festivalu muzike.

Saradnja

ZA uspešnu dugogodišnju saradnju, zahvalnice su uručene i Umjetničkoj školi „Vlado Milošević“ iz Banjaluke, Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ iz Nikšića, Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu i Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore.

Ovom prlikom Muzička škola uručila je i zahvalnice svima onima koji pomažu njen rad, jer zahvaljujući donacijama Muzička škola "Trebinje" se svrstava u najuspešnije i najopremljenije muzičke škole u zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD