RADNICI BILEĆKOG “KOMUSA” BLIZU DOGOVORA SA NAČELNIKOM OPŠTINE Traže šest zaostalih plata

D.Curać

04. 03. 2023. u 07:29

RADNICI bilećkog "Komusa" nešto više od deset dana nalaze se u štrajku zbog kašnjenja šest plata, a nakon što im je uplaćena jedna od dve, koliko su zahtevali da obustave prekid rada, obavili su razgovor sa načelnikom opštine Veselinom Vujovićem i postigli dogovor da obavljaju minimalni proces rada.

РАДНИЦИ БИЛЕЋКОГ “КОМУСА” БЛИЗУ ДОГОВОРА СА НАЧЕЛНИКОМ ОПШТИНЕ  Траже шест заосталих плата

D. Curać

Radnici "Komusa" kažu da razumeju tešku finansijsku sitauciju u toj lokalnoj zajednici, ali da su bili primorani da obustave rad.

- Evo približili smo stavove. Pokušavamo da ispoštujemo minimum rada jer načelnik daje sve od sebe da iznađe sredstva da nam uplate drugu platu. Imamo korektne odnose sa načelnikom, neka ne pomisli niko da smo na suprotnim stranama i znamo kakvu je situaciju zatekao kada je došao na tu poziciju posle izbora - rekao je Vladimir Delić, predsednik sindikata "Komusa" Bileća.

Načelnik Bileće kaže da očekuje uplate HET-ove naknade za potopljeno zemljište za januar i februar kako bi obezbedio i drugu platu radnicima "Komusa", ali i za uplatu ostalih obaveza.

- Čim bude sredstava možemo isplatiti taj dug koji je za prošlu godinu oko 8.000 maraka. Teško sve postižemo, pod stalnim smo tužbama radnika za zaostale plate - kaže Vujović.

NEDOSTAJE RADNIKA

I RADNICI "Komusa" i načelnik Bileće istakli su da to preduzeće ima problem sa radnom snagom koja obavlja posao na terenu. Za razliku od administracije gde je sve popunjeno, "Komusu" nedostaje radnika koji su zaduženi za čišćenje kako bi bili efikasniji.

Načelnik Bileće istakao da je pre par dana na odvozu smeća sa ulica u Bileći bila anagažovana ekipa iz Berkovića, koja je i ranije dolazila u tu opštinu kao ispomoć kada bi "Komus" imao bilo kakve druge probleme.

- Čekamo račun za te usluge, a bili smo primorani da angažujemo ekipu iz Berkovića. To neće biti skuplje nego što izdvajamo za potrebe "Komusa" - dodao je Vujović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S