PESAK TORTA - DOSTOJNA SVAKE PRAZNIČNE TRPEZE: Slatka i neodoljiva, a sprema se brzo, lako i bez pečenja
Pesak torta, savršenstvo ukusa koje se ne peče i pravi se jednostavno i brzo.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- šećer 300 g
- margarin 250 g
- mleveni keks 200 g
- kokosovo brašno 200 g
- orasi, mleveni 200 g
- 1 kesica šlaga
- orasi, seckani 2 kašike
Priprema:
U litar mleka skuvajte četiri pudinga od vanile. Puding ohladite, pa u njega dodajte margarin ili maslac penasto umućen sa šećerom. Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodajte kokosovo brašno, u drugi mlevene orahe, a u treći mleveni keks. Treba da dodate toliko sastojaka da puding može lepo da se razmazuje. U kalup za tortu stavite prvo fil sa keksom, preko fil s kokosom, a na kraju s orasima ili rendanom čokoladom. Tortu ukrasite umućenim šlagom i stavite u frižider da se stegne. Pre serviranja pospite grubo seckanim orasima koje ste malo propekli na teflonskom tiganju.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJBOLjI RECEPT ZA ČUVENU NAJLON TORTU: Poslastica koja uvek uspe (VIDEO)
26. 11. 2024. u 17:00
MEDENA TORTA: Ukoliko niste isprobali recept, sada je pravi čas (VIDEO)
25. 11. 2024. u 17:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
ENDIJU MARIJU LICE U MODRICAMA, OGLASIO SE: "Muka mi je od svega, ja sam ljudsko biće! Molim vas - ostavite me na miru" (VIDEO)
"JA SAM ljudsko biće! U redu? Prestanite da me jurite! Muka mi je šta svakog dana moram da nosim na ramenima. Molim vas, ostavite me na miru."
22. 01. 2025. u 14:15
Komentari (0)