ČOKOLADNI BRAUNI: Fenomenalni slatkiš, oduševiće i one izbirljive
Jednostavna poslastica koja uz odgovarajuću dekoraciju može da bude deo bilo kog slavlja. Dodajte malo šarenih jestivih perlica, zelene i crvene boje i ukrasite ih u duhu novogodišnjih praznika.
Sastojci:
- Tamna čokolada 200 g
- Maslac 150 g
- Šećer 200 g
- 3 Jaja
- Ekstrakt vanile 1 kašičica
- Brašno 100 g
- Kakao 30 g
- So prstohvat
- Seckani orasi ili lešnici 100 g
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°S. U posudi na pari ili u mikrotalasnoj pećnici otopite čokoladu i maslac, mešajući dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite da se malo ohladi. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte vanilin ekstrakt i otopljenu čokoladu sa maslacem, pa sve dobro promešajte. U smesu prosejte brašno, kakao prah i prstohvat soli, pa lagano umešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ako koristite orahe ili lešnike, dodajte ih u smesu i lagano promešajte.
Pripremite pleh (oko 20x20 cm) tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje ili ga namazati maslacem i posuti brašnom. Sipajte smesu u pripremljeni pleh i ravnomerno je rasporedite. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta. Brauniji su gotovi kada čačkalica zabodena u sredinu izađe sa nekoliko vlažnih mrvica (ne sme biti potpuno suva). Ostavite braunije da se potpuno ohlade u plehu pre nego što ih isečete. Ukrasite po želji.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
JAFA KOLAČ: Neodoljiva poslastica koji podseća na najdraži keks (VIDEO)
08. 12. 2024. u 13:00
KOLAČ MAČIJE OČI: Jedan od najukusnijih kolača sa bananom (VIDEO)
28. 11. 2024. u 13:00
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM: Desert bez premca po receptu bez mane
27. 11. 2024. u 09:00
PRED NAMA SU TRI VELIKA PRAZNIKA U NIZU: Sutra je Krstovdan - ove običaje bi trebalo da ispoštujete
SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) sutra slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Potom sledi Bogojavljenje, pa Jovanjdan.
17. 01. 2025. u 15:55
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
FIJASKO U SAD: Testirali NAJMOĆNIJU raketu, letelici ispao deo - RASPALA se (VIDEO)
Izvršni direktor kompanije Ilon Mask na platformi Iks je objasnio da je preliminarna analiza ukazala na curenje goriva koje je uzrokovalo povećanje pritiska iznad zida motora.
17. 01. 2025. u 14:48
Komentari (0)