POSNE GRILIJAŠ OBLANDE: Savršeni sitni kolači koji će ulepšati svaku trpezu
Sada je pravo vreme za pravljenje slatkih i neodoljivih slatkiša, a one posne varijante su podjednako ukusne kao i njihovi opoziti.
Grilijaš kolač je jako ukusan i možda pomalo zaboravljena poslastica, a njegov recept - grilijaš sa oblandama, će od sada često da se nađe na vašoj trpezi.
Sastojci:
- 600 g šećera
- 250 g margarina
- 300 g mlevenog posnog keksa
- 150 ml vode
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g seckanih oraha
- 2 lista oblande
Priprema:
Istopite polovinu količine šećera na srednjoj temperaturi ringle sve dok se ne karamelizuje. Nemojte mešati, već samo malo protresite šerpu. Kada šećer dobije lepu, nežnu, braon boju, dodajte prvo vodu i margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi isečen na kockice. Mešajte smesu u šerpi oko pet minuta na niskoj temperaturi. Posle toga, sklonite šerpu sa ringle i dodajte mlevene i seckane orahe pa varjačom promešajte kako bi se sve sjedinilo.
Uzmite jedan list oblande i namažite ceo fil koji ste ostavili da se malo prohladi, pa preko stavite drugi list oblande. Trebalo bi nečim teškim da pritisnete kako bi se fil lepo zalepio na oblande.
Ohladite lepo grilijaš kolač i isecite na željene komade.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KAKO NAPRAVITI SLAVSKI KOLAČ KORAK PO KORAK: Uspeva baš svima, pa i početnicima
31. 10. 2024. u 09:00
EKSKLUZIVNO: Ovo su pisma Mileve i Ajnštajna koje je Srbija kupila na aukciji (FOTO)
MINISTARSTVO kulture je, pripremajući se za obeležavanje 150 godina od rođenja srpske naučnice Mileve Ajnštajn, na aukciji aukcijske kuće Kristi u Londonu kupilo vrednu dokumentarnu građu koju čini serija od 43 potpisana autogramska pisma Alberta Ajnštajna upućena Milevi Marić, sa 10 autogramskih pisama koje je potpisala Mileva, upućenih Ajnštajnu.
12. 12. 2024. u 13:43
OVOG DATUMA TEMPERATURA PADA NA MINUS 15: Detaljna vremenska prognoza do kraja decembra
METEOROLOG Ivan Ristić najavio je da nas nakon kratkotrajne stabilizacije vremena u drugoj polovini decembra očekuje jače zahlađenje tačno 21. i 22. decembra.
12. 12. 2024. u 13:58
Neko je u Srbiji odigrao loto kombinaciju Rahele Ferari - i postao MILIONER! Stvarno izvučeni brojevi iz filma "Tesna koža"
PRVI deo filma "Tesna koža" izašao je davne 1982. godine i postao pravi bioskopski hit, a rečenice koje je izgovarala Rahela Ferari se i dan-danas citiraju u različitim prilikama.
11. 12. 2024. u 20:11 >> 20:41
Komentari (0)