KOLAČ OD LIMUNA I KOKOSA: Odlična i osvežavajuća kombinacija koja se topi u ustima

Novosti online

02. 12. 2024. u 17:00

Napravite ga ove nedelje, oduševićete se.

КОЛАЧ ОД ЛИМУНА И КОКОСА: Одлична и освежавајућа комбинација која се топи у устима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g šećera
  • 2 dl slatke pavlake
  • 1 dl mleka
  • 100 g maslaca
  • 170 g oštrog brašna
  • 130 g kokosa
  • 5 jaja
  • sok i rendana korica neprskanog limuna
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

1. Maslac istopiti i ohladiti, brašno i kokosovo brašno izmešati s praškom za pecivo i narendanom koricom limuna.

2. Jaja dobro umutiti sa šećerom, dodati maslac, još malo mutiti, pa u to umešati prethodno pripremljenu mešavinu brašna, praška i korice limuna. U ovu masu dodati slatku pavlaku, mleko i sok od limuna. Posle svakog dodavanja dobro izmešati.

3. Pleh za pečenje dimenzija 20 x 35 cm nauljiti i posuti brašnom, pa sipati pripremljenu masu i peći oko 40 minuta na 200 stepeni.

4. Pečen kolač ohladiti i pre služenja posuti šećerom u prahu i kokosom.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE MOJA ODLUKA: Ataman progovorio o kazni za Janisa Papapetrua