DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM: Brzo se pripremaju, još brže pojedu

Novosti online

30. 11. 2024. u 13:00

OBLANDE sa grizom su sitni kolači idealni za slave i proslave, a jednostavno se prave.

ДОМАЋЕ ОБЛАНДЕ СА ГРИЗОМ: Брзо се припремају, још брже поједу

Foto: Jutjub/Printskrin/Aurora recepti

Sastojci:

  • 250 ml mleka
  • 25 kašika šećera
  • 3 kocke čokolade za kuvanje
  • 9 kašika griza
  • 250 g margarina
  • 1 pakovanje oblandi

Priprema:

Kako biste napravili ove sitne kolače prvo skuvajte mleko sa šećerom i čokoladom, a kada se sve rastopi ubacite griz i kuvajte, dok se ne zgusne. U vruću smesu ubacite iseckan margarin i dobro mešajte.

Ostavite smesu da se ohladi, ali da ostane mlaka. Podelite je na 4 jednaka dela i filujte oblande. Dobro pritisnite tako što ćete da stavite nešto teško na kolač i ostavite da tako odstoji do sutradan.

Nakon toga isecite na pravougaonike i servirajte. Kolači mogu duže da traju.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NEVEROVATNI POPUSTI DO KRAJA MESECA! Ne propustite priliku za veliku uštedu