NEMOGUĆE JOJ JE ODOLETI: Crni Egipat – Čokoladna kremasta poslastica koja se topi u ustima

Novosti online

12. 11. 2024. u 13:00

Crni Egipat je savršen spoj bogatog ukusa čokolade i lešnika, koji zajedno stvaraju neodoljivo kremastu i punu teksturu. Jednostavan je za pripremu, a na kraju dobijate pravi mali raj za nepce.

НЕМОГУЋЕ ЈОЈ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Црни Египат – Чоколадна кремаста посластица која се топи у устима

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti

Sastojci:

  • Kore
  • 9 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika krupno mlevenih lešnika
  • Fil 1
  • 700 ml mleka
  • 2 vanil-šećera
  • 10 kašika šećera
  • 9 žumanaca
  • 2 kašike gustina
  • 100 g bele čokolade
  • 200 g margarina
  • 150 ml slatke pavlake
  • Fil 2
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1-2 kašike šećera u prahu
  • 50 g krem sira
  • I još
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 5 kašika ulja

Priprema:

Kore
 Umutiti tri belanceta sa četiri kašike šećera u čvrst šam, pa dodati četiri kašike lešnika.
 Smesu uliti u okrugli kalup (24 cm) obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporediti.
 Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 15-20 minuta (voditi računa da ostane bela).
 Od preostalog materijala na isti način ispeći još dve kore.
Fil 1
 U šerpu sipati ½ l mleka da provri.
 Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom, pa dodati gustin i sjediniti.
 Smesu u tankom mlazu dodati u ključalo mleko i mešati sve vreme dok se ne zgusne.
 Potom skloniti sa vatre, dodati usitnjenu čokoladu, sjediniti i ostaviti da se prohladi.
 Postepeno dodavati margarin sobne temperature isečen na kockice i mešati dok se ne otopi i potpuno sjedini.
 Umutiti slatku pavlaku, dodati u ohlađen krem i sve dobro umutiti.
Fil 2
 Umutiti slatku pavlaku sa krem sirom i šećerom.
Finalni postupak
 Tortu slagati ovim redom – kora-fil 1-fil 2-kora-fil 1-fil 2-kora-preostali fil.
 Ostaviti da se ohladi u frižideru oko četiri sata, pa što bolje obraditi tortu.
 Preliti otopljenom čokoladom sa malo ulja i ostaviti da se višak ocedi.
 Sačekati da se čokolada stvrdne i dalje ukrasiti tortu po želji.

(pošaljirecept)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TOTALNO NEVEROVATNO: Otkrivena evidencija! Evo kako je Nikola Jokić trenirao kao klinac