RECEPT ZA ŠUSTER PITU: Predivan starinski, posni kolač koji se topi u ustima pri svakom zalogaju
Starinska poslastica sa džemom podsetiće vas na bakinu kuhinju i stara vremena.
Sastojci:
- 1 kesica suvog kvasca
- 1/4 l kisele vode
- 1 kašičica šećera
- 1 šolja ulja
- 150 g oraha
- 100 g maka
- 250 g šećera
- brašno po potrebi
- 150 g džema od kajsija
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac sa kašičicom šećera potopite u mlakoj vodi, pa ostavite da se aktivira. Dodajte šolju ulja i brašno pa umesite mekano i glatko testo. Testo podelite na 5 jednakih delova, pa svaki razvijte oklagijom. U pleh stavite prvu koru pa premažite džemom od kajsija. Pospite mlevenim orasima, makom i šećerom. Postupak ponovite za sve kore, osim poslednje. Zatim, pokrijte pitu i pustute oko pola sata, da nadođe. Pecite pola sata,tj. dok ne postane zlatnosmeđa, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotovu pitu premažite još jednim slojem džema pa pospite mlevenim orasima. Prijatno! (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJLEPŠI RECEPT ZA LONDONERE: Štanglice koje obožavaju sve generacije
06. 10. 2024. u 14:00
SLATKA PITA SA PIRINČEM: Savršena kombinacija kojoj nećete moći da odolite
30. 10. 2024. u 09:00
TRAMP ZAPRETIO EVROPSKOJ UNIJI: Neće moći tako ako ja pobedim, platiće visoku cenu
KADNIDAT za predsednika SAD-a Donald Tramp nastavio je sa svojom predizbornom kampanjom, a ovaj put tema su bile tarife koje Tramp planira da uvede ako pobedi na izborima zakazanim za 5. novembar.
30. 10. 2024. u 14:20
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
"OD TOG BRAKA NEMA NIŠTA" Potez srpskog mladoženje posvađao Internet! Za zgražavanje ili za pohvale? (VIDEO)
JEDAN mladoženja je tokom ceremonije venčanja u Srbiji pokušao da bude zanimljiv pa je odlučio da napravi "šaljivi" potez, ostavivši mladu samu ispred matičarke u trenutku kada mu je postavljeno čuveno pitanje "da li želi da stupi u brak".
31. 10. 2024. u 13:28
Komentari (0)