NEODOLJIVI KOLAČ SA MAKOM: Tako jednostavan, a prepun ukusa
Neodoljivi kolač sa makom, savršen za sve prilike.
Sastojci:
- meko brašno 320 g
- prašak za pecivo 10 g
- mleveni mak 50 g
- jaja 3
- šećer 220 g
- ulje 190 ml
- so 2 g
- grčki jogurt 100 g
- rendana kora limuna 1 kašika
- sok od limuna 60 ml
- mleko 140 ml
- Za glazuru:
- šećer u prahu 60 g
- sok od limuna 3 kašike
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i mleveni mak. U većoj činiji mutite mikserom šećer, jaja i vanilin-šećer dok smesa ne postane svetlija i zapremina se ne poveća. Tada dodajte ulje, so, grčki jogurt, mleko, te koru i sok od limuna. Mutite još malo, pa postepeno dodajte pomešane suve sastojke. Smesu izlijte u nauljen i pobrašnjen manji pleh čije dno ste obložili pek-papirom i lepo poravnajte špatulom. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Kolač je mekan i vlažan, pa vam može delovati kao da iznutra nije pečen, ali to je u redu. Kada se kolač prohladi, izvadite ga iz kalupa i stavite na dasku ili tacnu. Za glazuru pomešajte šećer u prahu sa sokom od limuna. Išarajte kolač glazurom i ostavite da se pre sečenja dobro stegne i ohladi. Po želji dekorišite kolutićima limuna.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
RAZVODI SE ČEDA JOVANOVIĆ Posle 25 godina braka: "I dalje je volim, svakome je teško na svoj način"
POLITIČAR Čedomir Jovanović potvrdio je da je u februaru podneo zahtev za razvod braka od supruge Jelene Jovanović.
21. 12. 2024. u 16:32
Komentari (0)