NEODOLJIVI KOLAČ SA MAKOM: Tako jednostavan, a prepun ukusa
Neodoljivi kolač sa makom, savršen za sve prilike.
Sastojci:
- meko brašno 320 g
- prašak za pecivo 10 g
- mleveni mak 50 g
- jaja 3
- šećer 220 g
- ulje 190 ml
- so 2 g
- grčki jogurt 100 g
- rendana kora limuna 1 kašika
- sok od limuna 60 ml
- mleko 140 ml
- Za glazuru:
- šećer u prahu 60 g
- sok od limuna 3 kašike
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i mleveni mak. U većoj činiji mutite mikserom šećer, jaja i vanilin-šećer dok smesa ne postane svetlija i zapremina se ne poveća. Tada dodajte ulje, so, grčki jogurt, mleko, te koru i sok od limuna. Mutite još malo, pa postepeno dodajte pomešane suve sastojke. Smesu izlijte u nauljen i pobrašnjen manji pleh čije dno ste obložili pek-papirom i lepo poravnajte špatulom. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Kolač je mekan i vlažan, pa vam može delovati kao da iznutra nije pečen, ali to je u redu. Kada se kolač prohladi, izvadite ga iz kalupa i stavite na dasku ili tacnu. Za glazuru pomešajte šećer u prahu sa sokom od limuna. Išarajte kolač glazurom i ostavite da se pre sečenja dobro stegne i ohladi. Po želji dekorišite kolutićima limuna.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RAT U UKRAJINI: Zatvara se kotao kod Kurahova, ruske trupe su već u centru grada; Rusi napreduju na svim frontovima (VIDEO)
RAT u Ukrajini - 1001. dan.
20. 11. 2024. u 07:11 >> 02:19
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
STARO NARODNO VEROVANjE: Šta znači ako na Aranđelovdan padne sneg?
SRBI su godinama gledali na vreme za Aranđelovdan...
20. 11. 2024. u 17:33
Komentari (0)