MLEČNE KOCKE PRELIVENE ČOKOLADOM: Kolač toliko kremast da se topi u ustima (VIDEO)

Novosti online

24. 10. 2024. u 19:00

MLEČNI kolači su neverovatno ukusni, a ovaj preliven čokoladom postaće vaš favorit.

МЛЕЧНЕ КОЦКЕ ПРЕЛИВЕНЕ ЧОКОЛАДОМ: Колач толико кремаст да се топи у устима (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ Lezzet Yöresi

Mlečni kolači se lako prave, a toliko su kremasti da im niko neće odoleti. Postoji puno recepata za razne mlečne kolače, a mi vam danas donosimo ovaj preliven čokoladom. Sastojci su jeftini i uglavnom ih imate kod kuće, a mlečni kolači su super predlog i za slave, jer su lagani i osvežavajući. 

Sastojci:

1 l mleka
1 čaša brašna
125 g putera ili margarina
1 čaša šećera
1 kesica vanilin šećera

Za čokoladni preliv:
2 čaše mleka
2 kašike kakaoa
2 kašike skroba
3 kašike šećera
1 kašičica putera
40 g čokolade
malo kokosa

Foto: Printskrin Jutjub/ Lezzet Yöresi

Recept za mlečni kolač preliven čokoladom: 

U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno i pržite dok ne promeni boju, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte mleko i dobro promešajte tako da ne ostanu grudvice, pa kuvajte dok se mlečni fil ne zgusne, naravno uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte vanilin šećer i dobro promešajte. Pokvasite vatrostalnu posudu i izbacite višak vode, pa sipajte fil za mlečni kolač i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi.

Dok se fil za mlečni kolač hladi, u šerpi pomešajte kakao, skrob i šećer, pa kuvajte dok se ne zgunsne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte puter i čokoladu i mešajte dok se ne otope. Sklonite sa vatre. Pospite mlečni kolač kokosom i izvadite iz vatrostalne posude, pa isecite kocke. Preko sipajte čokoladni preliv, pa po sredini svake kocke pospite malo kokosa.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIO JE PRVA HIV POZITIVNA OSOBA U JUGOSLAVIJI: Član grupe EKV je prema rečima svojih prijatelja živeo i umro kao anđeo