SOČNIJE OD BAUNTIJA: Čokoladne kuglice sa ananasom i kokosom, koje se ne peku

Novosti online

20. 10. 2024. u 08:30

ČOKOLADNE kuglice od ananasa i kokosa su osvežavajuće i lake za pripremu.

СОЧНИЈЕ ОД БАУНТИЈА: Чоколадне куглице са ананасом и кокосом, које се не пеку

Foto: Shutterstock

Sastojci:

200 g kandiranih komadića ananasa

80 g pahuljica od kokosa
1 kašika tamnog ruma
180 g crne čokolade, seckane

 

Recept za čokoladne kuglice sa ananasom i kokosom:

Kako biste napravili ove kuglice prvo obložite pleh papirom za pečenje. Ananas izblendirajte, dok se ne isecka na vrlo sitno. Prebacite u činiju. Umešajte kokos pahuljice i rum i dobro promešajte.

Razvaljajte 2 kašičice mešavine ananasa u kuglu. Prebacite na pleh. Otopite čokoladu na pari. Svaku kuglicu umočite u otopljenu čokoladu, pa vratite na pleh. Ostavite u frižideru 2 sata ili dok se čokolada ne stegne. Uživajte!

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti