ČOKOLADNE KUGLICE: Napravite ovu čokoladnu poslasticu božanstvenog ukusa

Novosti online

07. 10. 2024. u 20:00

Čokoladne kuglice omiljena su slatka poslastica i mladima i starima, a ako im dodate kafu i rum, postaju prava poslastica puna ukusa.

ЧОКОЛАДНЕ КУГЛИЦЕ: Направите ову чоколадну посластицу божанственог укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g crne čokolade,
  • 3 kašike putera,
  • 2 žumanca,
  • 2 kašike espresa,
  • kašika ruma

Priprema:
Polovinu čokolade otopite na pari. Sklonite sa ringle, dodajte puter, pa umešajte žumanca, espreso i rum. Dobro promešati, sačekati da se smesa malo ohladi, a zatim smesu prebaciti u frižider. Posle sat vremena od smese pravite obične loptice i stavljajte ih na papir za pečenje, pa ih vratite u frižider na još sat vremena.
Preostalu čokoladu otopite na pari, sklonite je sa vatre i sačekajte 10-ak minuta pre nego što počnete da umačete kuglice. Umočite ih, stavite na papir za pečenje i vratite u frižider.
 

(24sata.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IME: Ko je preminuli kum porodice Đoković?