NAPRAVITE PREUKUSNE BEČKE KOCKE: Tako jednostavne, a tako sočne

Novosti online

19. 09. 2024. u 07:00

Čokoladna fantazija kojoj je teško odoleti.

НАПРАВИТЕ ПРЕУКУСНЕ БЕЧКЕ КОЦКЕ: Тако једноставне, а тако сочне

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 kašika oštrog brašna
  • 5 kašika ulja
  • 5 kašika šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 kašika kakaoa
  • 100 ml mleka
  • 1 kašika ruma
  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Jaja umutiti mikserom, pa dodati šećer i mutit dok se ne rastopi, a zatim dodati ulje, brašno, prašak za pecivo i kakao, pa mutiti nekoliko minuta. Smesu izliti u pleh obložen pek-papirom i staviti da se peče na 180 stepeni, oko 15 minuta.

Pomešati mleko i rum i natopiti koru. Fil: Izlomiti čokoladu na kockice i staviti u činiju, a zatim preliti zagrejanom slatkom pavlakom i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti da se prohladi, pa preliti koru i ostaviti u frižider da se stegne.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)