LEŠNIK TORTA: Čist klasik koji svi obožavaju
Neodoljivo ukusna tradicionalna torta.
Sastojci:
- 10 belanca
- šećera 10 kašika
- 1 žumance
- 100 gr lešnika
- brašna 1 kašika
- 9 žumanca
- šećera 6 kašika
- gustina 9 kašika
- mleka 1/2 litra
- bele čokolade 200 grama
- margarina 250 grama
- šećera u prahu 250 grama
- šlag krema od vanile 200 grama
- mleka 100 ml
- crne čokolade 150 grama
- 200 gr lešnika
Priprema:
Umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera, dodati žumance, kašiku brašna i lešnik pečen i mleven. Ispeći koru.
1. Žumanca i šećer umutiti mikserom dodati gustin, mleko i malo prokuvati fil. Kada se fil ohladi dodati belu rendanu čokoladu i margarin predhodno umućen sa šećerom u prahu.
2. Šlag krem umutiti sa mlekom. Dodati crnu rendanu čokoladu i pečen i mleven lešnik.
Tortu filovati sledećim redom: Kora, Fil 1, Fil 2 i odozgore naneti šlag ili ukrasiti po želji.
(Superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BARON TORTA: Najlepši spoj kremastog čokoladnog fila i malina
20. 07. 2024. u 15:00
GRANDISIMO TORTA: Raskošna poslastica sa 4 različita fila - za svačiji ukus
01. 06. 2024. u 15:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)