RASHLADITE SE U SLAST: Ledene kocke, toliko sočne da se tope u ustima
UKOLIKO volite slatkiše i vaši ukućani se raduju kad se na stolu nađe neki domaći kolač ovaj recept će vas očarati čim ga probate.
Ledene kocke su kolač koji može da se napravi na mnogo različitih načina, a ovaj ćete odmah zapisati.
Potrebno je:
za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- 4 kašike kakaoa
- kašičica praška za pecivo
Za preliv:
- 200 g šećera
- 2 čaše vode
Za fil:
- 600 ml mleka
- 9 kašika brašna
- 250 g putera
- 150 g šećera u prahu
- 2 kesice vanilin šećera
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 4 kašike mleka
Priprema kolača ledene kocke
Odvojite žumanca od belanaca. Penasto umutite žumanca, dodajte ulje i nastavite da mutite. Zatim dodajte prethodno prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sve sjedinite mikserom. Belanca umutite u čvrst šne pa ih nežno umešajte u smesu od žumanaca. Pleh podmažite uljem i pospite brašnom, sipajte u njega pripremljenu smesu i pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 30 minuta.
Dok se kora peče, pripremite sirup na sledeći način: u šerpi pomešajte šećer i vodu, pa stavite da proključa i sklonite sa ringle. Kada kora bude pečena, izbodite je viljuškom i prelijte vrućim sirupom. Pređite na pripremu fila: pomešajte 200 ml mleka sa brašnom tako da ne ostanu grudvice. Preostalu količinu mleka sipajte u šerpu, dodajte vanilin šećer i zagrejte. Potom dodajte smesu sa brašnom u zagrejano mleko i kuvajte, uz neprestano mešanje, sve dok se fil ne zgusne. Ostavite ga da se ohladi. Penasto umutite puter sa šećerom u prahu pa ga dodajte filu i sjedinite mikserom. Zatim fil ravnomerno rasporedite preko ohlađene kore.
Onda otopite čokoladu sa mlekom i tako dobijenu glazuru premažite preko fila. Kolač ostavite u frižideru da bi se glazura dobro stegla pre sečenja.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČESTO ĆETE DA JE PRAVITE: Brzinska gibanica od kora za pitu, zalivenih kefirom
29. 08. 2024. u 07:00
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)