SLATKI AUSTRIJSKI DESERT: Malakof torta
Ova austrijska poslastica će vas zavesti kremastim filom i ukusom badema.
Sastojci:
- 280 g putera
- 6 žumanaca
- 120 g šećera
- 200 g mlevenih badema
- šolja slatke pavlake
- 3 kašike ruma
- 40 piškota + još za dekoraciju
- šolja mleka
- šolja badema (za ukrašavanje torte)
- šećer u prahu ili šlag za dekorisanje torte
Priprema:
Penasto umutite žumanca, šećer i puter. Dodajte mlevene bademe, slatku pavlaku i rum.
Piškote umačite u mleko i ređajte na dno kalupa (prečnika 23 cm). Oko kalupa možete staviti aluminijumsku foliju i vezati je, u slučaju da fil počne da curi. Preko piškota sipajte 1/3 fila sa bademima. Ponovite red piškota umočenih u mleko, pa red fila i ponavljajte dok imate materijala, poslednji red treba da bude sa piškotama umočenim u mleko. Preko torte stavite plastičnu ili aluminijumsku foliju i pritisnite tanjirom ili daskom za sečenje. Stavite tortu u frižider da prenoći. Kada je torta ohlađena, ivicom noža blago odvojte ivice torte i zatim skinite prsten kalupa. Tortu možete ukrasiti šlagom, šećerom u prahu, bademima ili piškotama.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TORTA LEDENE KOCKE: Preukusna, presočna i mnogo bolja od kolača
19. 07. 2024. u 07:00
BARON TORTA: Najlepši spoj kremastog čokoladnog fila i malina
20. 07. 2024. u 15:00
"ODMAH REŠITE TO" Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Podrinju gde razgovara sa građanima, učestvuje u raznim događajima i obilazi više sela, gradova i opština.
06. 09. 2024. u 20:12
DESETINE RAKETA PALO NA HARKOV, BROJE SE ŽRTVE: Odgovor na napad Ukrajine tokom noći - dramatični snimci (VIDEO)
RUSIJA je gađala danas Harkov sa najmanje deset raketa tipa Iskander i S-300/400, nakon velikog, noćnog napada Ukrajine bespilotnim letelicama na 15 ruskih regiona, uključujući Moskvu, prenose ukrajinski mediji.
01. 09. 2024. u 15:01
OVU JE PESMU NjOJ POSVETIO: Bora bio zaljubljen u koleginicu- "Sve je prštalo od emocija i ljubavi između njih dvoje"
BORA je bio jedan od najvećih autora koji je ostavio neverovatan trag za sobom.
09. 09. 2024. u 10:48
Komentari (0)