CRVENA KREMPITA: Neodoljiva letnja poslastica!

Novosti online

09. 08. 2024. u 09:00

U čast neponovljivom mirisu i ukusu malina, poslastičari su smislili mnogo poslastica, a ova krempita će da vas raspameti.

ЦРВЕНА КРЕМПИТА: Неодољива летња посластица!

Foto Shutterstock

Sastojci:

Za kore:

  • jaja 4
  • šećer 120 g
  • brašno 120 g 

Za fil:

  • puding od vanile 1 kesica
  • mleko 500 ml
  • šećer 100 g
  • maslac 150 g
  • šlag 2 kesice
  • želatin 1 kesica
  • maline 500 g 

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i brašnom, izlijte u podmazan pleh i rastanjite. Pecite 15 minuta na 180 stepeni. Gotovu koru prepolovite. Za fil skuvajte puding u pola litra zaslađenog mleka, pa kada se ohladi, dodajte umućeni maslac i sve dobro sjedinite mikserom. Umutite šlag, pa i njega umešajte u fil, a na kraju dodajte i otopljeni želatin. Kad fil počne da se steže, premažite donju koru i poklopite drugom korom. Izgnječite 200 grama malina i time premažite kolač, a odozgo poređajte sveže maline.

(super recepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKER KARLSON UPOZORAVA AMERIKANCE: Svi smo veoma blizu smrti