TOPE SE U USTIMA: Kokos kocke koje se ne peku, obožavaće ih svi
KOKOS kocke će vam se topiti u ustima, a čuvaju se u frižideru pa lepo rashlade. Obožavaće ih svi.
Sastojci:
Za podlogu:
250 g urmi
130 g sirovih badema
30 g sirovih oraha
65 g kakao praha
1 kašičica ekstrakta vanile
1/4 kašičice soli
Za kokos fil:
250 g iseckanog kokosa
30 g krem sira
30 g meda
2 kašike kokosovog ulja
1/4 kašičice soli
Čokoladni sloj:
190 g čokoladnih komadića
2 kašike kokosovog ulja
Recept za kokos kocke koje se ne peku:
Kako biste napravili ovaj kolač, tepsiju obložite papirom za pečenje, ostavljajući deo papira da visi preko ivica. Dodajte urme, bademe, orahe, kakao, ekstrakt vanile i so u blender. Mešajte dok se ne formira izmrvljeno, lepljivo testo. Trebalo bi da možete da stegnete lepljivo testo rukama. Ako je smesa suva, dodajte još par urmi ili 1 kašičicu kokosovog ulja da povećate vlažnost.
Prebacite testo za kolače u posudu za pečenje. Čistim rukama ga izravnajte i ostavite na stranu. Dodajte iseckani kokos, krem sir, med, kokosovo ulje i so u blender. Blendirajte nekoliko puta dok se ne formira vlažna, lepljiva smesa. Prenesite sloj kokosa u posudu za pečenje. Čistim rukama ga izravnajte preko donjeg sloja. Ostavite na stranu.
Otopite komadiće čokolade i kokosovo ulje na pari. Prelijte čokoladu preko sloja kokosa i ravnomerno rasporedite po posudi. Ohladite kolače od kokosa u frižideru 1 sat ili duže. Nakon toga isecite i uživajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DRAMA U FRANCUSKOJ: Masovna pucnjava, učestvovalo nekoliko stotina ljudi
U MASOVNOJ pucnjavi povezanoj s trgovinom drogom u zapadnoj Francuskoj, teško je povređeno petoro ljudi, među kojima i jedan tinejdžer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau, piše Gardijan.
01. 11. 2024. u 11:25
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
HRVAT UGLEDAO SRPSKU ZASTAVU NA PODU: Odmah upalio kameru i uradio ovo - zbog njegovog poteza se usijale mreže (VIDEO)
IVAN iz Hrvatske oduševio je čitav region kada je jednim malim gestom pokazao kako je malo potrebno a jako lepo, držati se one čuvene rečenice "voli svoje, poštuj tuđe".
01. 11. 2024. u 10:24 >> 10:28
Komentari (0)