LAGANA I ZASITNA: Letnja verzija mimoza salate, morate da je probate

Tatjana Marković

03. 08. 2024. u 09:00

MIMOZA salata u letnjem ruhu će biti savršena za bilo koji obrok, a uživaćete u ovoj laganoj varijanti poznatog jela.

ЛАГАНА И ЗАСИТНА: Летња верзија мимоза салате, морате да је пробате

Foto Shutterstock

Sastojci:

400 g makarona

6 kiselih krastavaca
250 g šunke
400 g grčkog jogurta
6 kuvanih jaja
100 g mladog sira
100 g šargarepe
20 ml maslinovog ulja

Recept za letnju mimoza salatu:

Za letnju mimoza salatu prvo skuvajte makarone po uputstvu i zatim ih procedite i ostavite na stranu. Skuvajte i jaja i ostavite ih da se ohlade. Narendajte šargarepu i iseckajte šunku i krastavce, kao i prohlađena jaja. Pomešajte mladi sir, grčki jogurt i maslinovo ulje.

U vatrostalnu posudu poređajte na dno makarone pa sloj jogurta sa sirom, pa šunku, pa zatim opet sloj jogurta sa sirom, potom krastavce i jaja, opet sloj jogurta sa sirom, pa sloj šargarepe i na kraju sloj jogurta i sira posut rendanim jajima i izmrvljenim tvrdim sirom. Uživajte!

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA BOMBA U BANJALUCI! Borac doveo najveću ikonu bosanskohercegovačkog fudbala