JAFA TORTA: Kremasta tekstura i ukus koji se ne zaboravlja

Новости онлине

31. 07. 2024. u 18:00

Otkrijte recept za ovu bogatu tortu i uživajte u svakom zalogaju.

ЈАФА ТОРТА: Кремаста текстура и укус који се не заборавља

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

Biskvit od čokolade s narandžom:

  • 1 šolja brašna
  • 1/2 šolje kakaa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja šećera
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 šolja jogurta
  • Kora i sok od jedne narandže

Sloj narandžinog džema:

  • 1 šolja narandžinog džema

Čokoladna glazura:

  • 200g crne čokolade, seckane
  • 1 šolja slatke pavlake

Priprema:

Pomešati sve suve sastojke za biskvit. Dodati ulje, jaja, vanilu, jogurt, narandžinu koru i sok. Sjediniti smesu i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180°S oko 25-30 minuta.

Ohlađeni biskvit preseći na dva dela.

Rastopiti narandžin džem i naneti ga na donji deo biskvita.

Pripremiti ganache: zagrejati slatku pavlaku do vrenja i preliti preko seckane čokolade. Mešati dok se čokolada potpuno ne istopi.

Preliti ganache preko narandžinog džema, staviti drugi deo biskvita i ostaviti da se stegne.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEPE VESTI STIŽU IZ ATINE: Lesor uspešno operisan nakon teške povrede noge