KOLAČ BELA BAJKA: Slatko zadovoljstvo od samo tri sastojka

Novosti online

27. 07. 2024. u 07:00

Idealan brzinski kolač za koji je potrebno samo tri sastojka. Brzo se priprema, a još brže jede. Odličan je izbor za goste, dok će vas miris kolača oduševiti.

КОЛАЧ БЕЛА БАЈКА: Слатко задовољство од само три састојка

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 120 g bele čokolade
  • 120 g neslanog krem sira sobne temperature

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanaca, neumućena belanca ostaviti u frižider. Belu čokoladu izlomiti na komade i otopiti na vodenoj pari. Ostaviti da se prohladi, a zatim pomešati sa krem sirom sobne temperature kako se čokolada ne bi stegla. U smesu dodati žumanca i sve zajedno mešati dok se ne sjedini. Belanca posebno umutiti, dok se ne dobije čvrst "sneg". Smesu od belanaca sjediniti sa smesom od žumanaca, čokolade i sira, ali voditi računa da smesa ostane vazdušasta.

Smesu sipati u pleh, prethodno podmazanim maslacem. Nakom sipanja smese u pleh, potrebno malo rastresti pleh, da bi se ispustio vazduh iz smese, kako ne bi došlo do pucanja kolača prilikom pečenja. Kolač peći oko 15 minuta na 170 stepeni, zatim temperaturu smaniti na 160 stepeni, te ostaviti kolač još 15 minuta da se peče. Ugasiti rernu i ostaviti kolač u njoj još 15- ak minuta. Kolač ukrasiti po želji.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti