ŠVARCVALD ČIZKEJK: Dve omiljene poslastice u jednoj, u receptu bez mane

Novosti online

16. 07. 2024. u 16:00

Ako volite Švarcvald i čizkejk, ovu tortu ćete obožavati.

ШВАРЦВАЛД ЧИЗКЕЈК: Две омиљене посластице у једној, у рецепту без мане

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za koru:

  • 2 jaja sobne temperature 
  • 175 ml mlakog mleka
  • 100 ml ulja
  • 200 g šećera
  • 175 g brašna
  • 20 g kakaoa za kuvanje
  • 1 kasičice sode bikarbone
  • 1 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice vanilinog šećera
  • prstohvat soli

Za čizkejk fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g kajmaka
  • 100 g prah šećera
  • kesica želatina

Za voćni fil:

  • 400 g višanja
  • 7 kašika šećera
  • puding od vanile
  • 200 ml vode

Za ganaž

  • 100 ml slatke pavlake
  • 200 g čokolade

Priprema:

U jednoj posudi jaja sobne temperature kratko ručno umutite sa mlakim mlekom i 100 ml ulja, pa dodajte šećer. Zasebno pomešajte brašno, kakao za kuvanje, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. Pomešajte suve i tečne sastojke i ručno sjedinite samo toliko, da se sastojci spoje. Sipajte ključalu vodu i ponovo promešajte. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku, dodajte kajmak pomešan sa prah šećerom uz lagano mešanje. Želatin potopite u hladnu vodu, pa kad odstoji, otopite na laganoj vatri. Sjedinite želatin sa filom. Zakuvajte višnje, šećer i 100 ml vode, oko 5 minuta. U ostatak vode razmutite puding i skuvajte. Zatim pustite da se puding prohladi. Ređajte koru, polovinu čizkejk fila, fil sa višnjama, drugu polovinu čizkejk fila i drugi deo kore. Zasebno umutite slatku pavlaku sa čokoladom, da dobijete ganaž. Prelijte ganaž preko torte.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ KARIJERE - ISTOG ČASA! Čim se okončalo finale Završnog mastersa Siner - Fric, rekao je zbogom tenisu!