ŠEHEREZADA TORTA: Neverovatno je kremasta i ukusna, a pravi se za 20 minuta
Postoje torte koje se prave veoma jednostavno i brzo, ali je zato uživanje u njima nemerljivo.
Sastojci:
- 2 pakovanja turskog keksa
- 5 kesica pudinga od karamele (kesica je od 40 g)
- 1,700 ml mleka + 400 ml da se umuti šlag
- 250 g maslaca ili margarina
- 200 g šećera
- 300 g šlaga sa ukusom slatke pavlake
- 500 ml slatke pavlake (za oblaganje torte)
Priprema:
Upržite šećer i nalijte mleko. Ostavite malo mleka da razmutite puding (oko 300 – 400 ml). Kuvajte sve dok se karamelizovani šećer ne istopi.
Zakuvajte puding koji ste razmutili u mleku. Fil sklonite sa ringle i ostavite da se hladi.
Umutite maslac ili margarin pa umešajte mikserom u puding koji ste predhodno razmutili mikserom. Umutite i šlag sa 400 ml hladnog mleka.
Filujte: keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil i umućena slatka pavlaka.
Ostavite tortu da se stegne pa je poslužite. Prijatno!
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠLAG TORTA: Brza i ukusna torta bez pečenja, gotova za 20 minuta
06. 03. 2024. u 15:00
JEDNOSTAVNA, A BOŽANSTVENA TORTA SA KAJSIJAMA: Sočni ukus koji se pamti
04. 07. 2024. u 16:00
KOLIBRI TORTA: Poslastica prepuna kremastog fila i kora koje se tope u ustima
30. 06. 2024. u 20:45
NUTELA TORTA SA PIŠKOTAMA I BELOM ČOKOLADOM: Kremasta i bogata fantazija ukusa
28. 06. 2024. u 16:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)