ZASLADITE SE UZ SUPER POSLASTICU: Ledene cimet kocke

Новости онлине

11. 07. 2024. u 10:00

Nema boljeg načina da započnete radni dan - ako budete dovoljno motivisani, pre ili posle posla na brzinu spremite ovaj kolač po ovom receptu i neka vas njegova slast drži i narednih dana.

ЗАСЛАДИТЕ СЕ УЗ СУПЕР ПОСЛАСТИЦУ: Ледене цимет коцке

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 280 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 80 ml vode
  • 200 g maslaca
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 200 g mleka u prahu
  • 70 g kakao praha
  • 150 g mlevenog keksa

Za posipanje:

  •  1 kašičica kakao praha
  • 1/3 kašičice cimeta

Priprema:

U šerpici pomešajte šećer, vanilin šećer i vodu. Stavite da se kuva. Od momenta vrenja, kuvajte tri do četiri minuta na nižoj temperaturi uz povremeno mešanje. Sklonite sa ringle, pa dodajte mleveni cimet i maslac iseckan na manje komade.

Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. U činiji izmešajte kakao prah i mleko u prahu, pa sjedinite sa prethodno napravljenom smesom. Ostaviti da se prohladi (desetak minuta), pa dodajte mleveni keks i izmešajte.

Posudu okvirnih dimenzija 20 x 15 centimetara obložite papirom za pečenje, sipati smesu, lepo poravnajte i stavite u frižider na nekoliko sati.

Pospite mešavinom kakao praha i cimeta. Isecite kocke i poslužite.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZRAEL JE ZATEČEN: Delije uradile nešto što je malo ko očekivao