SPOLJA HRSKAVI, A IZNUTRA NESTVARNO MEKANI: Ćurosi - Napravite sami preukusnu špansku poslasticu
Ćurosi su odličan desert posle svakog jela. Slatki, spolja hrskavi, a iznutra nestvarno mekani. Recept za ćurose je vrlo jednostavan i svako ga može ispratiti, zato - uživajte u pripremi.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- malo cimeta
- 80 g putera
- do 100 g mlevenog keksa
- šećer
- krem ili marmelada kao dodatak
Priprema:
Puter otopite, pa postepeno dodajte brašno i mešajte.
Dodajte mleveni keks, razbijte jaja i rukom umešajte tako da dobijete gustu mešavinu. Radi balansa, dodajte malo soli i umešajte.
Ćurosi imaju onaj dobro poznati oblik, koji se postiže rebrastim špricem za kolače. Ubacite smesu i sami odlučite koju dužinu želite.
U tanjirić sipajte šećer i pomešajte ga sa malo cimeta.
Pržite ih kao i uštipke u dubokoj šerpi, sa više ulja i na blažoj vatri.
Dovoljno pržite, do oko jednog minuta.
Uvaljajte ih u pripremljenu mešavinu šećera i cimeta i poslužite sa kremom ili marmeladom.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POHOVANE BANANE: Najbolji recept za poslasticu očaravajućeg ukusa
26. 06. 2024. u 19:00
JOGURT SA KAJSIJAMA: Preliva se sirupom, a toliko je sočan da ćete tražiti repete
05. 06. 2024. u 17:00
ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MLEKOM: Slatki ukus detinjstva
04. 06. 2024. u 15:12
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)