JEDNOSTAVAN OBROK, IDEALAN ZA LJUBITELJE TESTENINA: Recept za makarone sa sirom, brokolijem i kukuruzom

Tatjana Marković

12. 06. 2024. u 11:00

Makarone sa sirom i brokolijem idealne su kao brzinski obrok za sve ljubitelje testenine.

ЈЕДНОСТАВАН ОБРОК, ИДЕАЛАН ЗА ЉУБИТЕЉЕ ТЕСТЕНИНА: Рецепт за макароне са сиром, броколијем и кукурузом

Foto Shutterstock

U malo blažoj i zdravijoj verziji mogu da se naprave sa integralnom testetninom, brokolijem i kukuruzom.

Sastojci:

200 g makarona
350 g cvetova brokolija
340 g kukuruza šećerca
40 g putera
40 g običnog brašna
600 ml mleka, zagrejanog
1 kašičica senfa
175 g rendanog kačkavalja

Recept:

Zagrejte rernu na 200 °C. Makarone kuvajte u slanoj vodi 5 minuta. Nasecite brokoli na male cvetove, dodajte u šerpu i kuvajte još 3 minuta dok makaroni i brokoli ne omekšaju. Ocedite i prebacite u vatrostalnu posudu.

Da biste napravili sos rastopite puter u tiganju, umešajte brašno i pržite na srednjoj vatri jedan minut. Sklonite sa vatre i postepeno dodajte mleko, dobro mešajući nakon svakog dodavanja. Vratite na vatru i kuvajte, mešajući, dok se sos ne zgusne. Sklonite sa vatre, dodajte senf i začinite solju i biberom. Dodajte tri četvrtine kačkavalja i mešajte dok se sir ne otopi.

Ubacite i kukuruz i potom sve sipajte u posudu i promešajte sa makaronama i brokolijem. Po vrhu posipajte preostali sir, pa pecite u rerni 20 minuta dok ne porumeni.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DONEO KONAČNU ODLUKU: Mitrović otkrio gde nastavlja karijeru (VIDEO)