ČOKOLADNI ČIZKEJK BEZ PEČENJA: Pravi se za 15 minuta, a osvaja na prvi zalogaj

Tatjana Marković

11. 06. 2024. u 15:00

ČIZKEJK je mnogima omiljen slatkiš. Ako pripadate toj grupi, isprobajte i njegovu čokoladnu verziju.

ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК БЕЗ ПЕЧЕЊА: Прави се за 15 минута, а осваја на први залогај

Foto Shutterstock

Na ovaj kolač nećete potrošiti puno vremena jer njegova izrada traje svega 15-ak minuta.

Čokoladni čizkejk – sastojci:
za podlogu:

150 grama keksa po izboru

100 grama putera

Za krem:

300 grama čokolade za kuvanje ili tamne čokolade

500 grama maskarpone sira

100 grama šećera u prahu

250 ml slatke pavlake

Foto Shutterstock

Čokoladni čizkejk – priprema:

Usitnite keks i izmešajte ga s rastopljenim puterom. Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu ili orahe, ili ih položiti u kesicu pa izlupati oklagijom dok ne dobijete slatki prah. U okrugli kalup za torte s obručem ubacite smesu keksa i putera pa je dobro utisnite na dno kalupa i zatim stavite u zamrzivač dok ne pripremite krem.

Čokoladu izlomite na kockice i rastopite. Zatim je pustite da se malo ohladi. Mikserom u jednoj posudi čvrsto umutite slatku pavlaku. U drugoj zatim izmiksirajte maskarpone sa šećerom i dodajte mlaku otopljenu čokoladu. Malo-pomalo u tu smesu dodajte šlag i lagano mešajte dok sve ne sjedinite.

Izvadite iz zamrzivača kalup, prelijte krem na podlogu od keksa i putera, pa stavite u klasičan deo frižidera na nekoliko sati da se stvrdne.

Saveti:

Ako nemate kalup s obručem, čizkejk na isti način možete napraviti u standardnom okruglom kalupu. Tortu tada nećete moći da izvučete, ali parčiće i dalje možete seći na klasičan način.

Ako slučajno nemate čokoladu, možete je zameniti s dve velike kašike kakaa. Ubacite ga u smesu maskarponea i šećera i dalje sve radite po receptu.

(Zadovoljna.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FANTASTIČNA VEST ZA SRBIJU! Svetislav Pešić obradovao naciju ovom informacijom