ČOKOLADNI ČIZKEJK BEZ PEČENJA: Pravi se za 15 minuta, a osvaja na prvi zalogaj
ČIZKEJK je mnogima omiljen slatkiš. Ako pripadate toj grupi, isprobajte i njegovu čokoladnu verziju.
Na ovaj kolač nećete potrošiti puno vremena jer njegova izrada traje svega 15-ak minuta.
Čokoladni čizkejk – sastojci:
za podlogu:
150 grama keksa po izboru
100 grama putera
Za krem:
300 grama čokolade za kuvanje ili tamne čokolade
500 grama maskarpone sira
100 grama šećera u prahu
250 ml slatke pavlake
Čokoladni čizkejk – priprema:
Usitnite keks i izmešajte ga s rastopljenim puterom. Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu ili orahe, ili ih položiti u kesicu pa izlupati oklagijom dok ne dobijete slatki prah. U okrugli kalup za torte s obručem ubacite smesu keksa i putera pa je dobro utisnite na dno kalupa i zatim stavite u zamrzivač dok ne pripremite krem.
Čokoladu izlomite na kockice i rastopite. Zatim je pustite da se malo ohladi. Mikserom u jednoj posudi čvrsto umutite slatku pavlaku. U drugoj zatim izmiksirajte maskarpone sa šećerom i dodajte mlaku otopljenu čokoladu. Malo-pomalo u tu smesu dodajte šlag i lagano mešajte dok sve ne sjedinite.
Izvadite iz zamrzivača kalup, prelijte krem na podlogu od keksa i putera, pa stavite u klasičan deo frižidera na nekoliko sati da se stvrdne.
Saveti:
Ako nemate kalup s obručem, čizkejk na isti način možete napraviti u standardnom okruglom kalupu. Tortu tada nećete moći da izvučete, ali parčiće i dalje možete seći na klasičan način.
Ako slučajno nemate čokoladu, možete je zameniti s dve velike kašike kakaa. Ubacite ga u smesu maskarponea i šećera i dalje sve radite po receptu.
(Zadovoljna.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BRZINSKI ROLAT OD POVRĆA: Lagan letnji obrok koji možete jesti i hladan (VIDEO)
11. 06. 2024. u 13:30
DRAMA U FRANCUSKOJ: Masovna pucnjava, učestvovalo nekoliko stotina ljudi
U MASOVNOJ pucnjavi povezanoj s trgovinom drogom u zapadnoj Francuskoj, teško je povređeno petoro ljudi, među kojima i jedan tinejdžer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau, piše Gardijan.
01. 11. 2024. u 11:25
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
HRVAT UGLEDAO SRPSKU ZASTAVU NA PODU: Odmah upalio kameru i uradio ovo - zbog njegovog poteza se usijale mreže (VIDEO)
IVAN iz Hrvatske oduševio je čitav region kada je jednim malim gestom pokazao kako je malo potrebno a jako lepo, držati se one čuvene rečenice "voli svoje, poštuj tuđe".
01. 11. 2024. u 10:24 >> 10:28
Komentari (0)