KENEDI TORTA: Jedna vrlo bogata torta i izgledom i ukusom

Новости онлине

08. 06. 2024. u 10:00

Kenedi torta starinskog raskošnog ukusa.

КЕНЕДИ ТОРТА: Једна врло богата торта и изгледом и укусом

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti

Sastojci:

  • jaja 10
  • šećera 10 kašika
  • mlevenih oraha 10 kašika
  • brašna 5 kašika
  • ulja 2 kašike
  • prašak za pecivo 1
  • belanaca 8
  • šećera 12 kašika
  • seckanih oraha 10 kašika
  • brašna 4 kašike
  • žumanaca 8
  • šećera 8 kašika
  • čokolade 200 gr
  • maslaca 125 gr
  • mleka 2 čaše
  • šećera 3 kašike
  • pudinga od vanile 2
  • maslaca 125 gr
  • šećera u prahu 150 gr
  • slatke pavlake 500 ml
  • krem-fix 1

Priprema:

Kore umutiti od pobrojanih sastojaka i ispeći u pravougaonom plehu prekrivenom pek papirom. Koru od mlevenih oraha peći na 180 stepeni oko 15 minuta a koru sa seckanim orasima peći na 150 stepeni oko 20 minuta.

Za tamni fil umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari gust krem pa dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi, ohladiti i u hladno dodati umućen maslac.

Za svetli fil skuvati puding u mleku sa šećerom i ostaviti da se ohladi. posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu i izmešati sa hladnim filom.

Posebno umutiti slatku pavlaku dodajući joj krem-fix.

Na tacnu za tortu prvo staviti koru sa mlevenim orasima, zatim premazati svetlim filom, zatim tamnim filom i na kraju slatkom pavlakom.Prekriti korom od seckanih oraha pa ponoviti postupak sa filovima i na kraju ukrasiti preostalom pavlakom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji