TIGAR TORTA KOJA SE NE PEČE: Izdašna i brza poslastica koju deca obožavaju
Većinu sastojaka sigurno već imate u kuhinji, a u pripremi torte mogu da vam pomognu i deca koja ovu poslasticu obožavaju. Recept je veoma jednostavan, a torta izdašna i ukusna.
Sastojci:
- 600 ml mleka
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 150 g čokolade za kuvanje
- 1 margarin
- 150 g šećera u prahu
- 300 g keksa
- 3 kašike ulja
Priprema:
Stavite mleko da provri, dodajte mu 50 grama čokolade za kuvanje i prašak za puding koji ste razmutili u malo vode. Zakuvajte puding, skinite posudu sa ringle i prekrijte je prozirnom folijom da se ne bi uhvatila korica.
Kad se puding ohladi, dodajte mu margarin i šećer u prahu i sve dobro umutite mikserom. U penastu smesu dodajte izlomljen keks, promešajte, pa prebacite tortu u kalup koji ste obložili prozirnom folijom.
Ostavite da se torta stegne, pa je prelijte glazurom. U šerpici izlomite 100 grama čokolade za kuvanje, prelijte je uljem, pa rastapajte na tihoj vatri dok se sastojci ne sjedine. Ostavite još sat vremena da se glazura stegne, pa secite tortu na kocke i služite.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)