KOH SA VOĆEM: Brzi starinski kolač koji budi nostalgiju
Koh je jedan od najsočnijih kolača koji ćete probati i zato je mnogima jedan od omiljenih. Ipak, recept za koh je jednostavan, ali ako mu dodate neke sastojke, dobićete neprevaziđenu poslasticu neobičnog ukusa.
![КОХ СА ВОЋЕМ: Брзи старински колач који буди носталгију КОХ СА ВОЋЕМ: Брзи старински колач који буди носталгију](/data/images/2024-05-30/490125_shutterstock-koh-sa-breskvama_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 5 jaja
- 6 kašika griza
- 3 kašike mlevene plazme
- 100 g suvog grožđa
- 160-200 g breskvi (ili nekog drugog voća)
- korica limuna
- 1 l mleka
- šećera po želji
Priprema:
Umutiti jaja sa 5 kašika šećera, dodati griz, plazmu, koricu limuna, suvo grožđe i sve izjednačiti. Pleh podmazati uljem i posuti brašnom pa istresti umućeno testo i preko njega rasporediti sečene breskve. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Mleko skuvati dodati šećer po želji, može i vanilin šećer, pa kad se koh ispeče polako prelivati dva puta u razmacima da lepo upije.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla](/data/images/2024-05-29/489789_shutterstock-kolac-slatki-greh_t.jpg?time=1716984886)
SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla
30. 05. 2024. u 15:00
![MEDENO SRCE SA VIŠNJAMA: Čarobna kombinacija čokolade i višnje MEDENO SRCE SA VIŠNJAMA: Čarobna kombinacija čokolade i višnje](/data/images/2024-04-26/476764_shutterstock-1957697356_t.jpg?time=1714955340)
MEDENO SRCE SA VIŠNjAMA: Čarobna kombinacija čokolade i višnje
06. 05. 2024. u 15:00
![„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli... „KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
![EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi](/data/images/2024-06-27/501005_rat-u-ukrajini_kf.jpg?time=1719475326)
EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i "migovi"
MIKOL Oleščuk, komandant Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, na Telegramu je izneo podatke o ruskom napadu
27. 06. 2024. u 09:15 >> 09:17
![JANA SE RAZVELA OD MUŽA KAD JE OBOLEO OD RAKA: Ne kajem se, preko Fejsbuka sam saznala da je umro JANA SE RAZVELA OD MUŽA KAD JE OBOLEO OD RAKA: Ne kajem se, preko Fejsbuka sam saznala da je umro](/data/images/2024-06-28/501663_3917005-jana-ls_kf.jpg?time=1719597765)
JANA SE RAZVELA OD MUŽA KAD JE OBOLEO OD RAKA: "Ne kajem se, preko Fejsbuka sam saznala da je umro"
SUDBINA nekada ume da se poigra sa nama i dovede nas pred neverovatna iskušenja. Nekada moramo da donesemo važne odluke koje mogu da nam promene tok sudbine.
28. 06. 2024. u 20:02
Komentari (0)